1 Μαΐου 2017

Σ. Γαληνός: ΜΚΟ που δεν είναι σύννομες να αποχωρήσουν άμεσα από τη Λέσβο


Σχετικά με τη κινητοποίηση προσφύγων – μεταναστών και τον αποκλεισμό του λιμανιού της Μυτιλήνης, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι είναι πλέον πασιφανής η υποκίνηση της συγκεκριμένης ενέργειας, ενδεχομένως και άλλων από συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες ατόμων, τα οποία προκαλούν ζημιά στην εικόνα του νησιού μας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.


Πρόκειται για άτομα και οργανώσεις που δεν συνεργάζονται με την Πολιτεία και δεν προσφέρουν καμία βοήθεια στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Αντιθέτως, πυροδοτούν έκρυθμες καταστάσεις και επεισόδια με σκοπό μέσα από αυτά να αποκομίσουν οφέλη, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στους ίδιους τους πρόσφυγες – μετανάστες όσο και στην τοπική κοινωνία.

Είναι επιτακτική ανάγκη, η Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία να ελέγξουν τις συγκεκριμένες οργανώσεις, τι επιδιώκουν και κυρίως γιατί βάζοντας μπροστά πρόσφυγες και μετανάστες, δημιουργούν μέσα σε λίγη ώρα καταστάσεις φόβου και αναταραχής, χρησιμοποιώντας τους ως εξιλαστήρια θύματα, για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν είναι ανεκτές. ΜΚΟ που δεν είναι σύννομες, δεν προσφέρουν και δημιουργούν ταραχές με πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί μας, εκμεταλλευόμενες καταστάσεις και εξυπηρετώντας σκοπιμότητες, πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από τη Λέσβο.
 lesvosnews