23 Μαΐου 2017

Ξεκίνησαν τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου - Νοτίου Αιγαίου


Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτσης
Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε σήμερα Δευτέρα 22 Μάη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, τα δύο προγράμματα για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους ύψους 50 εκατ. ευρώ. Δηλαδή με 25 εκατ. ευρώ το καθένα.



Η υπογραφή της απόφασης σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασία υποβολής και ένταξης έργων.

«Με τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και παρέχουμε τα κατάλληλα εργαλεία στις τοπικές κοινωνίες που θα τις βοηθήσουν να ξεκλειδώσουν τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες. Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που θέτει η νησιωτικότητα και στηρίζουμε τα νησιά που σήκωσαν το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης. Στο πλαίσιο αυτό καλεί «όλους τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, που μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στα Προγράμματα, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για έργα στοχευμένα, που απαντούν στις αναπτυξιακές ανάγκες των νησιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών τους». Επιπλέον σημειώνει ότι τα Προγράμματα είναι ήδη έτοιμα και τις επόμενες μέρες θα ενταχθούν τα πρώτα έργα.

Πριν από μερικές εβδομάδες ο Δήμος Λέσβου είχε καταθέσει πολυσέλιδο πρόγραμμα έργων που ζητούσε να χρηματοδοτηθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
emprosnet