23 Μαΐου 2017

Παραιτήθηκε το στέλεχος του Σύριζα Παναγιώτης Κοτρώνης


Αίσθηση προκαλεί η ηχηρή παραίτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών. Ο Παναγιώτης Κοτρώνης, Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες στην επιστολή παραίτησης του μιλάει για ανέντιμο συμβιβασμό της κυβέρνησης και τονίζει ότι πως αντί της υποχώρησης η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε επιλέξει τον δρόμο της έντιμης παραίτησης.

Στην επιστολή παραίτησής του από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ την οποία δημοσιοποίησε αναφέρει:

«Φτάνει πιά!!!!!!!!!
Τέρμα η κοροϊδία, όχι άλλες υποχωρήσεις.


Θα έπρεπε επιτέλους να αποδεχθούμε μία έντιμη ήττα, με ταυτόχρονη παραίτηση της κυβέρνησης, παρά να συρθούμε σε έναν ανέντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και μάλιστα εν αγνοία της βάσης του κόμματος.

Η ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης περιορίστηκε να πάρει την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής και όχι όλου του κόμματος, ενώ επρόκειτο για μία κορυφαία απόφαση, όπως είναι το κλείσιμο της 2ης Αξιολόγησης.

Μία απόφαση και μία συμφωνία με την οποία φτωχοποιούμε ακόμα περισσότερο 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, που μαζί με αυτούς που συντηρούνται από αυτές τις συντάξεις φτάνουν σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού της χώρας.

Αν προσθέσουμε και τον σφαγιασμό του Αφορολόγητου μιλάμε για τραγωδία, όταν μάλιστα στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 πήραμε πίσω όλες σχεδόν τις δεσμεύσεις μας, όμως το Αφορολόγητο και τις Συντάξεις «ορκιστήκαμε» να μην τις αγγίξουμε, τόσο με βάση το Προεκλογικό μας Πρόγραμμα, όσο και με υποσχέσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Έγιναν και θετικά βήματα στην κυβερνητική μας θητεία, αλλά με δυσανάλογο κόστος για τα φτωχά και μεσαία στρώματα που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ.»

«Ο Παν. Κοτρώνης είναι σημείο αναφοράς για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ»  
Ο υπεύθυνος Τύπου  του κομματικού οργάνου Μιχάλης Καρτερός μιλώντας στην εκπομπή «Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ» της ΕΡΤ Σερρών είπε μεταξύ άλλων ότι ο Παν. Κοτρώνης είναι σημείο αναφοράς για τον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «πρόκειται για μια δυσάρεστη εξέλιξη» και ότι ο Παναγιώτης κάνει λάθος.
pronews