11 Μαΐου 2017

Άμπελος: Εναλλακτικές προτάσεις τουριστικής αξιοποίησης




Την Τετάρτη 10 Μαΐου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα της Αμπέλου. Κατά την προγραμματισμένη περιήγηση στο χωριό έγινε επίσκεψη στο μουσείο «Παραδοσιακό Πατητήρι Οινοποίησης – Λαογραφία», το οποίο ανήκει στο "Ινστιτούτο Αμπέλου" και πρόκειται να γίνει επισκέψιμο όταν τελειώσουν οι καθορισμένες εργασίες που πρέπει να γίνουν. Επίσης, έγινε επίσκεψη και σε διάφορα αξιοθέατα μέσα στο χωριό.
Κατά την συζήτηση που ακολούθησε στα καφενεία του χωριού, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν διάφορα θέματα και να ενημερωθούν σχετικά με τις απόψεις και τις προτάσεις της δημοτικής παράταξης. Έγινε αναφορά στους τρόπους ανάδειξης της περιοχής και σε εναλλακτικές προτάσεις τουριστικής αξιοποίησης.

Οι καταρράκτες της Αμπέλου θα μπορούσαν να αναδειχτούν και να αξιοποιηθεί η ευρύτερη περιοχή. Επίσης, για να αναδειχτεί ο περιπατητικός και φυσιολατρικός τουρισμός θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα μονοπάτια που έχει η περιοχή, τα οποία όμως πρέπει να είναι καθαρισμένα όλο τον χρόνο. Φυσικά, αυτά να υποστηριχτούν και με εκστρατεία δημόσιας προβολής.