13 Μαΐου 2017

Ενταλμα σύλληψης 49χρονης Τουρκάλας για κατασκοπεία!


Στην έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος 49χρονης, υπηκόου Τουρκίας, μόνιμης κατοίκου Γαλλίας, η οποία κατηγορείται για κατασκοπεία, προχώρησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου.
Η κατηγορούμενη είχε αφεθεί συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2015 ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ και δεν κατέβαλε την εγγύηση, ως όφειλε, με αποτέλεσμα να κινηθεί η διαδικασία σύλληψής της.

Η 49χρονη συνελήφθη, όπως έγραψε η «δημοκρατική», από στελέχη του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου, στην Κάλαθο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, που σχημάτισαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρχαγγέλου, η 49χρονη περί ώραν 13.00 συνελήφθη από στελέχη του 6ου ΕΤΕΘ να φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις του, αφού παραβίασε σχετική σήμανση περί απαγόρευσης εισόδου.
Η 49χρονη, που διέμενε με τον σύντροφό της και τα δύο παιδιά της ηλικίας 14 και 18 ετών, σε παρακείμενο πολυτελές ξενοδοχείο, εισήλθε πεζή από τη νότια πλευρά του στρατοπέδου, ανεβαίνοντας από απόκρημνη βραχώδη παραλιακή περιοχή, που συνορεύει με το ξενοδοχείο Lindos Step και κατευθύνθηκε σε κορυφή λόφου, εντός του στρατοπέδου. Εκεί τράβηξε με ένα κινητό τηλέφωνο τύπου iphone 5s, 33 φωτογραφίες. Προέκυψε ακόμη ότι η πρώτη φωτογραφία είχε τραβηχτεί την 10.03 ώρα της ίδιας ημέρας, γεγονός που αποδεικνύει ότι παρέμεινε στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου επί πολλή ώρα.
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φωτογράφησε την αποβάθρα στο λιμάνι του στρατοπέδου και δύο σκάφη του ελληνικού στρατού. Δεν βρέθηκαν μέχρι στιγμής φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις εντός του στρατοπέδου.
Απολογούμενη  ενώπιον της Ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου βρίσκονται σε κοινή θέα στο διαδίκτυο και απεικονίζονται στο δορυφορικό σύστημα της google earth, με αποτέλεσμα να μην συντρέχει κανένας λόγος για οποιονδήποτε, που ήθελε να συλλέξει πληροφορίες για την τοποθεσία, να τραβήξει φωτογραφίες από το σημείο.
Επέμεινε ότι είναι φυσιολάτρης. Ισχυρίστηκε ότι της αρέσει η πεζοπορία, ότι πραγματοποιεί περιπάτους και τραβά φωτογραφίες της φύσης, ενώ περαιτέρω ανεβαίνει σε κορυφές λόφων για προσευχή.
Υποστήριξε ακόμη ότι στη διαδρομή της προς το στρατόπεδο δεν είδε απαγορευτικές πινακίδες ή στρατιώτες ή περίφραξη και δεν γνώριζε, ούτε μπορούσε να γνωρίζει, ότι η πρόσβαση στην περιοχή δεν επιτρεπόταν.
Σε κάποιο σημείο της διαδρομής, είδε μόνο ένα συρματόπλεγμα και όπως είπε, υπέθεσε ότι ήταν ιδιωτική περίφραξη. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι οι φωτογραφίες που είχε διαγράψει ήταν selfie, οι οποίες δεν της άρεσαν.
Από το ίδιο κινητό έχουν διαγραφεί ακόμη 16 φωτογραφίες, η πρόσβαση στις οποίες είναι κλειδωμένη και για τον λόγο αυτό έχει ζητηθεί η έρευνα στο περιεχόμενο του κινητού από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Έρευνα διενεργήθηκε και σε ένα φορητό υπολογιστή, που βρέθηκε στο δωμάτιο, όπου διαμένει η αλλοδαπή, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ανήκε στην κόρη της, αφού βρέθηκαν αρκετές προσωπικές της φωτογραφίες.
Ως συνήγορος υπεράσπισης της παρίσταται ο δικηγόρος κ. Βασίλης Υψηλάντης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr