18 Μαΐου 2017

Αύξηση 20% στις κρατήσεις των Γερμανών τουριστών στην Κω


Με χαμηλότερους ρυθμούς, σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, συνεχίστηκε η ανοδική τάση στις κρατήσεις προς ελληνικούς προορισμούς στη γερμανική αγορά τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων στα 10 κορυφαία αεροδρόμια των δημοφιλέστερων προορισμών των Γερμανών, που παρακολουθεί η πλατφόρμα TravelTainment και δημοσιεύει το fvw.


Έτσι, τον Απρίλιο η αύξηση κρατήσεων για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου ήταν 8% (έναντι 39% το Μάρτιο, 31% το Φεβρουάριο και 36% τον Ιανουάριο). Η Ρόδος είχε μια μικρή αύξηση 1% τον περασμένο μήνα, ενώ η Κως είχε ισχυρή αύξηση κατά 20%.

Αξιοσημείωτο ότι η μέση τιμή ενός πακέτου διακοπών στην Κρήτη τον Απρίλιο, με πτήσεις προς / από το Ηράκλειο, αυξήθηκε κατά 4,2% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Απρίλιο το 2016.

Οι κρατήσεις για Αττάλεια τον Απρίλιο υποχώρησαν κατά 26%, ωστόσο η Αττάλεια παρέμεινε δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού για τους Γερμανούς.

Πρώτο αεροδρόμιο ήταν αυτό της Πάλμα, αν και με πτώση 2% στις κρατήσεις τον περασμένο μήνα. Σημειώνεται ότι πτώση υπήρξε και κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2017: -5% το Μάρτιο, -16% το Φεβρουάριο και -12% τον Ιανουάριο.

Αντίθετα, η Χουργκάντα στην Αίγυπτο διατήρησε την ισχυρή ανάπτυξη των τελευταίων μηνών με αύξηση 34% στις κρατήσεις, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο top 10 των αεροδρομίων προορισμού των Γερμανών. Το ποσοστό αυτό, το οποίο ακολουθεί τους εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κατά τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους (+ 72% το Μάρτιο, + 52% το Φεβρουάριο και  + 102% τον Ιανουάριο), αντανακλά τη σαφή επιστροφή της Ερυθράς Θάλασσας στις προτιμήσεις των Γερμανών αυτό το καλοκαίρι.

Η ζήτηση για τις Καναρίους Νήσους ήταν γενικά καλύτερη τον Απρίλιο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Η Φουερτεβεντούρα επέστρεψε τον Απρίλιο σε θετικό πρόσημο με αύξηση 7% στις κρατήσεις μετά από τρεις μήνες πτώσης. Ομοίως, η Las Palmas έδειξε ανάπτυξη, με άνοδο 1%, μετά από τρεις διαδοχικούς μήνες με χαμηλότερες κρατήσεις. Η Νότια Τενερίφη συνέχισε και τον περασμένο μήνα με πτώση 5% (τέταρτος κατά σειρά μήνας με μείωση των κρατήσεων).

pronews