13 Μαΐου 2017

Ο Δήμος Ρόδου στην τουριστική έκθεση «1st Greek Panorama» στην Νέα Υόρκη


Ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο, 13 Μαΐου, η τουριστική έκθεση «1st  Greek Panorama» που πραγματοποιείται στο Grand Central Terminal της Νέας Υόρκης,  από όπου διέρχονται καθημερινά περισσότερα από 750.000 άτομα, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Ρόδου.
Τον Δήμο Ρόδου εκπροσωπεί η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου η οποία μαζί με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Βεατρίκη Σέρβου θα παρουσιάσουν τη Ρόδο σε θεματικές δράσεις σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον.

Η έκθεση «Greek Panorama 2017» διοργανώνεται από την Hellas North Events Inc. και είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μία τέτοια έκθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποκλειστικά για την προβολή της Ελλάδας, του τουρισμού και της γαστρονομίας της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ), οι Αμερικανοί τουρίστες επιστρέφουν στην χώρα μας, εμφανίζοντας αύξηση στις κρατήσεις μεγαλύτερη του 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η Ρόδος και η Κως παρουσιάζουν εξαιρετικά ποσοστά κρατήσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο.
Οι πύλες της έκθεσης για το ευρύ κοινό άνοιξαν χθες και θα παραμείνουν ανοικτές και σήμερα, ενώ η Πέμπτη ήταν ημέρα επαφών και συναντήσεων μόνο για επαγγελματίες.
Ο Δήμος Ρόδου συμµετέχει ως τουριστικός προορισµός σε ένα stand στην Ελληνική Πρεσβεία της Ουάσιγκτον σήμερα Σάββατο 13 Μαΐου 2017, ηµέρα κατά την οποία διοργανώνεται το EU Open Day (European Month of Culture EUMC, www.euopenhouse.org) στη διάρκεια του οποίου όλες οι Πρεσβείες ανοίγουν τις πόρτες τους για να ενηµερώσουν το αµερικανικό κοινό για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισµό διανέµοντας φυλλάδια, παραδοσιακά προϊόντα και ενηµερωτικό υλικό. Η οργανώτρια εταιρεία έχει αναλάβει να µεταφέρει το θεµατικό υλικό της Ρόδου (τουριστικό οδηγό, φυλλάδια, ψηφιακό υλικό προορισµού και επιχειρήσεων, παραδοσιακά προϊόντα και ενηµερωτικό υλικό) από τη Νέα Υόρκη όπου πραγµατοποιείται η τουριστική έκθεση «1st Greek Panorama» στην Πρεσβεία της Ουάσιγκτον και θα αναλάβει να διανείµει το υλικό αυτό σε ειδικό χώρο για τη Ρόδο που θα υποδείξει η Πρεσβεία.
Την Πέµπτη 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του ∆ήµου Ρόδου από εκπρόσωπους της ∆ιεύθυνσης Τουρισµού (ηλεκτρονική παρουσίαση προορισµού και βίντεο) σε ειδική εκδήλωση στον πολυχώρο – εστιατόριο Kellari Manhattan µε κοινό δηµοσιογράφους, τουριστικά γραφεία και παράγοντες της τουριστικής βιοµηχανίας της Αµερικής. Ο αριθµός των προσκεκληµένων ανερχόταν περίπου στα 40 άτοµα και εκ µέρους του ∆ήµου Ρόδου διανεμήθηκε ενηµερωτικό υλικό στους συµµετέχοντες.
Επίσης την Πέµπτη 11 Μαΐου 2017, από τις 9:30 έως τις 16:00 πραγματοποιήθηκε παράλληλη εκδήλωση σε ξεχωριστή αίθουσα στον πολυχώρο – εστιατόριο Kellari Manhattan για b2b συναντήσεις µε την ονοµασία «Greek Panorama Β2Β Sessions» στην οποία η διοργανώτρια εταιρεία παρείχε ανεξάρτητο τραπέζι συναντήσεων και επαφών µε δηµοσιογράφους, τουριστικά γραφεία και παράγοντες της τουριστικής βιοµηχανίας της Αµερικής.
Σε ένα ξεχωριστό χώρο υπήρχε ένα τραπέζι µε καρέκλες όπου γίνονταν οι b2b προγραµµατισµένες συναντήσεις διάρκειας 20 λεπτών η καθεµία.
Το βράδυ της Πέµπτης πραγματοποιήθηκε ένα Gala δείπνο µε ελληνική µουσική στη διάρκεια του οποίου έγιναν συναντήσεις µε εκπροσώπους του γραφείου Ε.Ο.Τ. και εκπροσώπους της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.
Ο ραδιοφωνικός σταθµός Hellas FM είναι ο µεγαλύτερος στην Αµερική – στο Tri State Area – που εκπέµπει τα τελευταία 10 έτη σε όλο τον Απόδηµο Ελληνισµό, διαθέτοντας έγκριτη δηµοσιογραφική ενηµέρωση και κάλυψη σε 24ωρη βάση και έχει προγραμματιστεί συνέντευξη της κ. Μαρίζας Χατζηλαζάρου σε εκποµπή υψηλή ακροαµατικότητας στο χώρο της έκθεσης.
Επίσης έχουν προγραμματιστεί στη διάρκεια του σαββατοκύριακου συναντήσεις µε συλλόγους Απόδηµου Ελληνισµού κατά τις οποίες θα γίνει ανταλλαγή έντυπου και ψηφιακού υλικού της Ρόδου για την προώθηση της Ρόδου ως τουριστικού προορισµού στις ελληνικές κοινότητες της Νέας Υόρκης.
Ενδεικτικό της υψηλής ζήτησης από τις ΗΠΑ για ταξίδια στην Ελλάδα είναι ότι φέτος πέντε αεροπορικές εταιρείες, οι αμερικανικές Delta Airlines, American Airlines, United Airlines και Jet Blue και η αραβική Emirates θα πραγματοποιούν πτήσεις προς την Αθήνα αλλά και σε απευθείας ελληνικούς προορισμούς, όπως η Ρόδος και η Κως.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr