14 Μαΐου 2017

17 MAH! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ενάντια στην κοροϊδία Κυβέρνηση-Κεφαλαίου- Ε.Ε.

ΑΔΕΔΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ

Το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας που έκλεισε η κυβέρνηση με Ε.Ε. και ΔΝΤ, θα ψηφιστεί στην Βουλή το διήμερο 17-18 Μάη. Βασικοί του άξονες είναι το νέο χτύπημα σε αφορολόγητο, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. Μείωση της χρηματοδότησης για την Υγεία. Νέο συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία. Προβλέπει καθεστώς «μόνιμης κινητικότητας», ανανέωση του συστήματος «αξιολόγησης και απόδοσης», μείωση του αριθμού των συμβασιούχων. Εκχωρεί ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της ενέργειας στο μεγάλο κεφάλαιο, απελευθερώνει τις «ομαδικές απολύσεις»,  διατηρεί όλους τους αντεργατικούς νόμους για τις ΣΣΕ, χτυπάει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Πρόκειται για μέτρα με στόχο τη θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων
. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο 4ο μνημόνιο. Τα αντιλαϊκά μέτρα για 2018 - 2019 και 2020 της τεχνικής συμφωνίας δεν έχουν τέλος, προστίθενται στα προηγούμενα. Κάνουν ακόμη πιο βάρβαρη τη ζωή μας.
Τα δήθεν «αντίμετρα» για τα οποία μιλάει η κυβέρνηση είναι κάλπικα. Είναι ψίχουλα που αν δοθούν αυτό θα γίνει μετά το 2019. Δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας. Μας παίρνουν 100 για να μας δώσουν 1 και αυτό όχι σε όλους και μόνο αν επιτευχθεί στο μέλλον νέο ματωμένο πλεόνασμα από τα χρήματα που αρπάζουν από το λαό. Θα τα δώσουν σε φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις! Κοροϊδεύουν για να δείξουμε ανοχή στη βαρβαρότητα.
Διαλύουν τη ζωή μας! Να μην γίνουμε συνένοχοι!
Οι εργαζόμενοι, ο λαός πρέπει να αντισταθούμε
Δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε τα νέα μέτρα
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ και ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!!!

Όλοι έχουμε ευθύνη για την επιτυχία της Απεργίας. Όλοι θα κριθούμε από τις μελλοντικές γενιές για τη στάση μας σε τέτοιες στιγμές!
Κανένας και καμιά στη δουλειά.

Όλοι στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Τετάρτη 17/5/2017
και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις
Σάμος :Εργατικό κέντρο 10:00 το πρωί
Ικαρία: Πλατεία Ευδήλου 12:00 το μεσημέρι

και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Πέμπτη 18/5/2017
στην Πλατεία Καρλοβάσου στις 7 το απόγευμα