27 Απριλίου 2017

Στην Κω ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών & Επενδυτών Τουρκίας (TURKONFED) κ. Ταρκάν Καντόογλου


Στην Κω βρέθηκε την Κυριακή, 23 Απριλίου 2017, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών & Επενδυτών Τουρκίας (TURKONFED) κ. Ταρκάν Καντόογλου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βιομηχάνων Μπόντρουμ κ. Εμρέ Κιόρογλου, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Μπόντρουμ κ. Γκιουντούζ Ναλμπάντογλου, από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας, καθώς και από επιχειρηματίες και επενδυτές της γείτονος χώρας.

Στη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών & Επενδυτών Τουρκίας (TURKONFED) συμμετέχουν 24.100 επιχειρήσεις, 40.000 επιχειρηματίες, 186 σύλλογοι και 24 ομοσπονδίες. Τα μέλη της TURKONFED απασχολούν 7.000.000 εργαζόμενους, το 2016 προέβησαν σε εξαγωγές που ανήλθαν σε 75 δισεκατομμύρια δολάρια και συνεισέφεραν το 60% των φορολογικών εσόδων του τουρκικού κράτους.
Κατά την παραμονή τους στην Κω τα μέλη της αποστολής, αφού πρώτα ξεναγήθηκαν στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω και στη Ζιά, επισκέφθηκαν βιοτεχνίες του νησιού και συγκεκριμένα το ελαιοτριβείο Χατζηπέτρου και το Οινοποιείο Τριανταφυλλοπούλου.
Μετά τη ξενάγηση στους χώρους του Οινοποιείου Τριανταφυλλοπούλου ακολούθησε γεύμα στον ίδιο χώρο με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τη Σχολή Χορού του κ. Γιάννη Πετούση.
Στο γεύμα παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Ν. Αιγαίου κα. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του ΕΒΕΔ κ. Στέργος Γιαλλίζης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του ΕΒΕΔ κ. Δημήτριος Σαράντης.
Ο κ. Καντόογλου απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους στο γεύμα έκανε λόγο για τα οφέλη της ειρηνικής συνύπαρξης του ελληνικού και του τουρκικού λαού και της εμπορικής τους συνεργασίας τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα από τούρκους επιχειρηματίες και επενδυτές.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ε.Β.Ε.Δ.

kosnews24.