22 Απριλίου 2017

Τα «rent-a-car» συμφωνούν με τις προτάσεις του Δήμου


Σύμφωνους –προς το παρόν- βρίσκουν οι προτάσεις του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων (Rent-a-car) αναφορικά με τις θέσεις στάθμευσης και την μεταφορά των οχημάτων τους εκτός πόλεως προκειμένου να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό που ταλανίζει κάθε καλοκαίρι το κέντρο και δημιουργεί ασφυκτικές καταστάσεις.

Κληθείς από την «δ» να σχολιάσει συγκεκριμένα τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου για το κυκλοφοριακό –και στον απόηχο της ευρείας σύσκεψης που έγινε στο Δημαρχείο με την συμμετοχή όλων των εκπροσώπων και τοπικών φορέων, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν- ο πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων (Rent-a-car) κ. Στέργος Γιαννάς, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας στους χώρους που θα μας προτείνει η δημοτική αρχή. Δεν έχουμε άλλη απαίτηση. Θέλουμε να υπάρχουν θέσεις στάθμευσης. Άλλωστε μέσα στο κέντρο της πόλης, όσοι έχουν Rent-a-car δεν διαθέτουν πάρα πολλά οχήματα και δεν χρησιμοποιούν πολλές θέσεις πάρκινγκ. Αν μας διαθέσει χώρους που να είναι κοντά στα γραφεία μας, δεν είμαστε αντίθετοι».
Θυμίζουμε πως ο κ. Χατζηδιάκος έχει μιλήσει επανειλημμένως για περιοχές, όπως η οδός Διαγοριδών, το παλαιό νοσοκομείο κ.λπ. –κάτι που βρίσκει σύμφωνους τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων.
«Το πρόβλημα που μας απασχολεί είναι άλλο. Οι κλήσεις από την ελεγχόμενη στάθμευση που κόβονται συνεχώς καθώς τα χρέη που έχει η κάθε επιχείριση των μελών του σωματείου μας, ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Γι’ αυτό πρέπει να βρει λύση η δημοτική αρχή, καθώς υπάρχουν και επιχειρήσεις που χρωστούν μέχρι και 100.000 ευρώ μόνον σε κλήσεις της ελεγχόμενης στάθμευσης από το 2009! Ο δήμαρχος θα πρέπει να βρει μια λύση ώστε να μην επιβάλλονται τέτοια πρόστιμα γιατί τα χρέη συσσωρρεύονται και είναι πλέον δυσβάστακτα» λέει ο κ. Γιαννάς.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρόδου, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών τουριστικών λεωφορείων και τους οδηγούς ταξί, με αντικείμενο το κυκλοφοριακό και τους τρόπους επίλυσής του ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.
«Θέλουμε να ξεκινήσουμε άμεσα και άλλα έργα, όπως η διαμόρφωση ενός χώρου στην ευρύτερη περιοχή του λιμένα, όπου θα μεταφερθούν τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα αλλά και τα τουριστικά λεωφορεία. Με αυτό τον τρόπο θα αποσυμφορηθεί η πόλη από την επιβάρυνση των οχημάτων που καταλαμβάνουν πολλές θέσεις στάθμευσης» δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος, επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι η φετινή τουριστική περίοδος να μην έχει τα ίδια προβλήματα με το κυκλοφοριακό χάος που σημειώνεται κάθε χρόνο στην πόλη και να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr