20 Απριλίου 2017

Ο δήμος Χίου στην έκθεση Greek Panorama New York 2017


Στην 1η έκθεση τουρισμού, πολιτισμού και γαστρονομίας για την Ελλάδα «Greek Panorama», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 και 13 Μαΐου 2017, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στον σταθμό Grand Gentral Terminal (ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν), θα συμμετάσχει ο δήμος Χίου.

Στόχος της έκθεσης είναι η επικοινωνία του ελληνικού τουρισμού, πολιτισμού και γαστρονομίας σε ένα από τα σημαντικότερα κοινά – πλήθη του κόσμου, τους Νεοϋορκέζους. Η έκθεση θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, καθώς και για τους κλάδους του luxury tourism, ελληνική γαστρονομία, real estate, shopping, yachting και κρουαζιέρες, τέχνες και πολιτισμό κ.ά.


Το περίπτερο του δήμου Χίου θα λειτουργήσει και θα στελεχωθεί από δυναμικό της Ένωσης Ομογενών Αμερικής σε συνεργασία με τον δήμο Χίου και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού Αμερικής.

«Στόχος του δήμου Χίου μέσω της συγκεκριμένης συμμετοχής είναι να  ωφεληθεί από τη συγκεκριμένη έκθεση, αποβλέποντας στην αύξηση επισκεπτών στο νησί από  την Νέα Υόρκη. Θα είναι μια καλή ευκαιρία να τονωθεί το κλίμα και να γίνουν προγραμματισμένες συναντήσεις με tour operators, δημοσιογράφους και απασχολούμενους στον τουρισμό της συγκεκριμένης χώρας», αναφέρεται στην εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί στην συνεδρίαση της Πέμπτης, 20 Απριλίου 2017, να εγκρίνει το κόστος συμμετοχής, που υπολογίζεται σε περίπου 3.000 ευρώ.astraparis.