9 Απριλίου 2017

Καταγγελία Εργαζομένων ΥΠΑ Αερολιμένα Ρόδου κατά της FRAPORT


Στις 06 Απριλίου 1941 ξεκίνησε η Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα.
Από μια σύμπτωση που θα μείνει και αυτή στην ιστορία, οι εργαζόμενοι στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που παραχωρούνται, έμαθαν την 06 Απριλίου 2017 ότι υπογράφηκε κοινή υπουργική απόφαση, η οποία μεταβιβάζει την κυριότητα των αεροδρομίων μέσα σε μια νύχτα και “κλείνει” την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε αυτά!!!

Εκτός από τις κατασχέσεις των περιουσιών της Χώρας μας από πολίτες που έχασαν τα εισοδήματα τους στον κυκεώνα της κρίσης, βλέπουμε να πραγματοποιείται “έξωση” σε μια δημόσια υπηρεσία μπροστά στα μάτια μας!!!
Σαν να μην έφτανε η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και το μεγάλο δώρο των πλουσίων εσόδων για την κρατική Γερμανική εταιρεία που δεν έχει δώσει ακόμα δεκάρα, θέλουν τώρα να υποτιμήσουν περισσότερο την Εθνική μας αξιοπρέπεια.
Τα κλιμάκια της FRAPORT ανά την Ελλάδα θα πετάξουν έξω από τα γραφεία των Αεροδρομίων την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το βράδυ της Δευτέρας 10/04/2017, με την διοίκηση της Υπηρεσίας να είναι απούσα και χωρίς να υπάρχουν γραπτές οδηγίες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.
Άγνωστο αν θα δοθούν πίσω αυτοί οι χώροι ή κάποιοι άλλοι οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας. Καμία πρόβλεψη για παράλληλη λειτουργία ώστε να πραγματοποιηθεί έστω ομαλά η μετάβαση στο νέο καθεστώς.
Πλήθος ερωτημάτων προκύπτει για την νομιμότητα, τα κρατικά έσοδα και τον κίνδυνο για την ασφάλεια εξαιτίας των πρακτικών αυτών που εκβιαστικά επιβάλει η FRAPORT.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η FRAPORT έχει εγκατασταθεί εδώ και μήνες στα αεροδρόμια προς παραχώρηση, χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα και χωρίς να έχει πληρώσει τίποτα στα πλαίσια της “καλής συνεργασίας”.
Η “κατάσχεση” αυτή θα προσβληθεί νομικά την ίδια μέρα – Δευτέρα 10/04/2017 – από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).
Όσο για τους ζηλωτές της ιδιωτικοποίησης, όπως ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, και τις συναντήσεις τις οποίες, – σύμφωνα με δηλώσεις του – θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει μαζί τους, θα τον συμβουλεύαμε να κρατάει μικρό καλάθι. Αρκεί, να δει την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, την αύξηση των μισθωμάτων στα αεροδρόμια και τελικά να διαβάσει τη σύμβαση ώστε να καταλάβει.
Αφού τόσα χρόνια δεν δέχτηκε να συναντηθεί ποτέ με τους εργαζόμενους προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των αεροδρομίων και τους θεωρεί μάστιγα και πηγή του κακού, τώρα επιδιώκει συνάντηση με τους Γερμανούς ως γνήσιος “πατριώτης” για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του Τόπου!!!
Ο στόχος της FRAPORT είναι να εξευτελίσει μια υπηρεσία που δεν δέχτηκε να συνεργαστεί πρόθυμα στο ξεπούλημα της Χώρας όσο τόσοι ¨Χατζημάρκοι”.
Ζητάμε από τα μέσα ενημέρωσης να δημοσιοποιήσουν το παρόν διατρανώνοντας την πεποίθηση μας ότι κανένας σύγχρονος αποικιοκράτης, με κανέναν εγχώριο ή εξωτερικό συνεργάτη του δεν είναι επιθυμητοί και ο αγώνας ενάντια τους δεν θα σταματήσει.

Με εντολή ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Φώτης Λουλουδάκης Νικηφόρος Στρατήγης



 Πηγή:www.dimokratiki.gr