26 Απριλίου 2017

Συμφωνία «κυρίων» μεταξύ Fraport και Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας


Σε συμφωνία «κυρίων» για κοινή πλεύση προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που βρίσκονται μπροστά, προχώρησαν χτες η πλευρά της Fraport Greece και η πλευρά των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον διεθνή αερολιμένα ‘Διαγόρας’ της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» στην σύσκεψη που διήρκεσε αρκετές ώρες, συμμετείχαν από την πλευρά της Fraport οι κ.κ. Μαραγκάκης (νομικό τμήμα), Παπακωνσταντίνου (υπεύθυνος ασφάλειας), Σκιαδάς (μάνατζερ της Fraport για το αεροδρόμιο Ρόδου), και από την πλευρά των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, οι κ.κ. Παπαδόπουλος (διευθυντής εναέριας κυκλοφορίας των περιφεριακών αεροδρομίων Ελλάδας) και Ελευθεριάδης (πρόεδρος του Τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων Αεροναυτιλίας και ειδικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας), ο κ. Μαλάκης (υπεύθυνος ασφάλειας του αεροδρομίου Ρόδου) και ο κ. Δεληγιάννης (Διευθυντής της Κρατικής Αεροπορικής Αρχής).
Στην συνάντηση κατέστη σαφές πως κρίνεται απολύτως αναγκαία η συνεργασία για κοινή πλεύση καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
«Άνοιξε ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσά μας. Η πλευρά της Fraport είναι θετική στον διάλογο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που έχουν απασχολήσει την σχέση και την συνεργασία αυτή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Υπάρχει ωστόσο, η βούληση όσο και η διάθεση κατανόησης. Υπάρχουν, νέοι περιορισμοί εκατέρωθεν αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα. Το κλίμα είναι εξαιρετικά θετικό και η συνεργασία θα είναι πολύ καλή από τώρα και στο εξής» δήλωσε η πλευρά των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.
Οπως έγινε γνωστό, τα προβλήματα που τέθηκαν στο τραπέζι είναι επιλύσιμα και η Fraport έδειξε κάθε καλή διάθεση να ακούσει και να συμβάλει στην καλύτερη συνεργασία με στόχο να βελτιωθεί η λειτουργία του αεροδρομίου της Ρόδου, το οποίο παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες λόγω της γεωγραφικής θέσης, του τουριστικού χαρακτήρα αλλά και του γεωπολιτικής σημασίας που έχει. Η Fraport πάντως έχει ξεκαθαρίσει πως τα προβλήματα σε κάθε αεροδρόμιο θα εξετάζονται ξεχωριστά από την εκάστοτε διοίκηση μαζί με τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές κ.λπ.
Αυτό που επισημάνθηκε ακόμη είναι πως σε κάθε τέτοια αλλαγή διαχείρισης φορέα δεν υπάρχουν «ιδανικές λύσεις» εκ των προτέρων, καθώς τα προβλήματα σε κάθε περιοχή, είναι πάρα πολλά και φαίνονται στην πορεία.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως απαιτείται η εξεύρεση ενός κοινού πλαισίου  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων -το οποίο δεν καθορίζεται σε μία μέρα, αλλά θέλει χρόνο και πολλή δουλειά.
«Υπάρχουν σημεία τα οποία σιγά σιγά θα λυθούν. Με την Fraport δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε, θέλουμε το ίδιο πράγμα. Να λειτουργήσει σωστά το αεροδρόμιο της Ρόδου. Είναι εξαιρετικά αδύνατον εκ των προτέρων να προβλέψεις τι σε περιμένει σε τέτοιες μεγάλες αλλαγές. Γι αυτό και σημειώθηκε η καθυστέρηση στην επίσημη ανάληψη της διαχείρησης των αεροδρομίων από την γερμανική εταιρεία» δήλωσε η πλευρά των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική» η Fraport αναμένεται να παρουσιάσει και επισήμως τα σχέδια της για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Ρόδου στο προσεχές διάστημα.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr