18 Απριλίου 2017

Αύξηση με «το καλημέρα» του φόρου αναχωρούντων επιβατών από τα αεροδρόμια διαχείρισης Fraport GR


Αύξηση με «το καλημέρα» του φόρου αναχωρούντων επιβατών από τα αεροδρόμια διαχείρισης  Fraport Greece.

Αυτό προκύπτει από το σχετικό δελτίο τύπου της αεροπορικής Εταιρείας Astra Airlines  που αναφέρει:

Σύμφωνα με απόφαση της Fraport Greece και  με άμεση ισχύ από 11 Απριλίου 2017, οι αναχωρούντες επιβάτες από τα αεροδρόμια Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου & Χανίων είναι υποκείμενοι φόρου ανά επιβάτη ως εξής :



1.Στα δρομολόγια των χαρακτηρισμένων άγονων γραμμών φόρου 16,74€ αντί του μέχρι τώρα ισχύοντος φόρου 0,3€ και

2. Στα υπόλοιπα δρομολόγια φόρου 13,86€ αντί του μέχρι τώρα ισχύοντος φόρου 12,3€ .

Η Astra Airlines με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους επιβάτες, αναλαμβάνει να καλύψει το επιπλέον ποσόν του φόρου για όλα τα εισιτήρια που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής και δεν συμπεριλαμβάνουν την εν λόγω αύξηση, ανεξάρτητα από την ημερομηνία αναχώρησης των επιβατών.

Και  μπορεί το Αεροδρόμιο Καλύμνου προς το παρόν να μην έχει περιέλθει στη διαχείρση της Fraport GR , όμως θα επηρεαστεί η τιμή των εισιτηρίων για τους επιβάτες που αναχωρούν από τα αεροδόμια Κω και Ρόδου στο ενδωδεκανησιακό δρομολόγιο Ρόδος-Κως- Κάλυμνος -Λέρος—Αστυπάλαια, αφού η εν λόγω γραμμή έχει χαρακτηριστεί ως άγονη. Μάλιστα η αύξηση είναι αρκετά σημαντική αφού μέχρι τώρα ίσχυε φόρος 0,3€ ενώ από σήμερα θα ισχύει φόρος 16,74 ευρώ ,δηλαδή μία αύξηση 16,44 ευρώ.

Επίσης αυξημένο εισιτήριο θα πληρώνουν έστω και κατά 1,56 ευρώ και όσοι ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου  της γειτονικής Κω προς Αθήνα ή άλλους  προορισμούς του Εσωτερικού.

Πηγή:www.dimokratiki.gr