2 Απριλίου 2017

Κωνσταντινόπουλος: Σκηνοθετημένη καθυστέρηση των νέων μέτρων για να ξεγελάσουν τους πολίτες


«Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα τα υπογράψει και μετά θα τα ψηφίσει όλα.

«Το μόνο που υπάρχει τόσους μήνες είναι μία σκηνοθετημένη καθυστέρηση των νέων μέτρων, για να ξεγελάσουν τους πολίτες», τόνισε σε συνέντευξη στο ΑΠΕ ο επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Να είστε σίγουροι, θα ακούσουμε πάλι για ''πόνο'', ''δάκρυα'', ''αίμα'' και τα συναφή, ενώ στην ουσία το μόνο που αισθάνονται είναι η ζεστασιά της καρέκλας τους. Και η μόνη ''μάχη'' που δίνουν, είναι μεταξύ τους, βγάζοντας τα ''αριστερόμετρα''», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.


Σε ερώτηση για την «Ωρα Αποφάσεων» των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη, σχολίασε ότι «η συμπόρευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων είναι η απάντηση στον δεξιό και αριστερό συντηρητισμό», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Η κοινωνία δεν χρειάζεται ανακύκλωση προσώπων που απλώς αναζητούν νέους ρόλους».

Ακόμη, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες, αλλά όχι αξιόπιστες, τις απόψεις της «Ωρας Αποφάσεων» για βουλή 200 βουλευτών, μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες, ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή και αμοιβή βουλευτή ίδια με του πιλότου της πολεμικής αεροπορίας.

«Το πολιτειακό μας σύστημα χρειάζεται αλλαγές που θα ενδυναμώσουν την πολιτική ανεξαρτησία των πολιτικών προσώπων, οικονομικά και «μιντιακά». Θέλουμε πολιτικούς που δεν εξαρτώνται από συμφέροντα. Δυστυχώς, κάποιοι έχουν μπερδέψει την απήχησή τους στα ΜΜΕ με την πραγματική απήχηση στους πολίτες. Όσον αφορά τις βουλευτικές αποζημιώσεις, η πρόταση που διάβασα είναι ίδια με την πρόταση που κατέθεσαν η κα Βαγενά και άλλοι δέκα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε



| iefimerida.