4 Απριλίου 2017

Επιστολή Σ. Κόρακα για τη δασοπροστασία

Η Λαϊκή Συσπείρωση  Βορείου Αιγαίου απηύθυνε την παρακάτω επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου με αίτημα την άμεση συζήτηση στο Π.Σ. του ζητήματος της δασοπυροπροστασίας.

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου
Θέμα : Δασοπυροστασία
Κύριε Πρόεδρε,

Είμαστε ήδη αρχές Απριλίου και οι ελλείψεις στον τομέα της δασοπυροπροστασίας , σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές πυροπροστασίας για τα δάση των νησιών μας είναι τεράστιες : ανυπαρξία δασικών δρόμων και ζωνών πυρασφάλειας, αγροτικοί δρόμοι, κατεστραμμένοι, σε μεγάλο βαθμό, ανεπαρκές δίκτυο δεξαμενών στις δασικές περιοχές με προβληματική τροφοδοσία των υπαρχουσών κλπ.  
Οι ανησυχίες για το άμεσο μέλλον, παίρνουν δραματικό χαρακτήρα  ιδιαίτερα για τη Σάμο και Λέσβο, όπου σύμφωνα με  τη σκανδαλώδη σύμβαση εκχώρησης των αεροδρομίων τους στη FRAPORT ;  απογυμνώνεται η Πυροσβεστική των δυο νησιών από τα επαγγελματικά μόνιμα και πεπειραμένα στελέχη της που αποσπώνται στα αεροδρόμια. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι προοπτικές αναπλήρωσης των αποσπασμένων είναι προς το παρόν ελάχιστες .
Παίρνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Περιφέρεια μας έχει πληγεί επανειλημμένα από τη φωτιά, θεωρούμε επιβεβλημένο να αντιδράσει άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο.  Προτείνουμε, ως Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου,  να περιληφθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ. και να συζητηθεί με συμμέτοχή των εμπλεκομένων φορέων και αρμόδιου εκπροσώπου της Κυβέρνησης ώστε να εξετάσουμε τα άμεσα μέτρα που πρέπει να διεκδικήσουμε, και να ληφθούν , έστω και καθυστερημένα, για τον περιορισμό των κινδύνων και την ενίσχυση της επιβαλλόμενης εγρήγορσης και ετοιμότητας,


Με τιμή    

Στρατής Κόρακας                                                                                                          

Περιφερειακός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου»