3 Απριλίου 2017

Ν.Δ.: Εμπαιγμός των μαθητών από το υπ. Παιδείας εν όψει πανελλαδικών


Για εμπαιγμό των μαθητών, οι οποίοι θα έπρεπε απερίσπαστοι να επικεντρώνονται στην κορύφωση της προσπάθειάς τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας η αρμόδια τομεάρχης της Ν.Δ. και βουλευτής Νίκη Κεραμέως.


«Η προχειρότητα και η έλλειψη στόχευσης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνονται καθημερινά», σημειώνει η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς «τροποποιείται επανειλημμένως με υπουργικές αποφάσεις ο αριθμός των εισακτέων σε σχολές υψηλής ζήτησης, ενώ οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι αμφιλεγόμενες ως προς το χρόνο διενέργειάς τους και την ισονομία που εξασφαλίζουν απέναντι σε όλους τους υποψηφίους, αφού οι εξεταζόμενοι το Σεπτέμβριο κερδίζουν άλλο ένα δίμηνο προετοιμασίας».

Η κ. Κεραμέως προσθέτει ότι «παρατηρείται καθυστέρηση στις προκαταρκτικές ενέργειες των πανελλαδικών, όπως ο έλεγχος των συστημάτων μετάδοσης των θεμάτων, που άλλες χρονιές άρχιζε από τον Φεβρουάριο και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «το υπουργείο δεν διασφαλίζει την αναγκαία σταθερότητα, δεν επιδεικνύει αξιοπιστία, αντιθέτως επιτείνει την αγωνία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας αχρείαστη αναστάτωση». Πηγή:www.dimokratiki.gr