14 Απριλίου 2017

Έκτακτο επίδομα διεκδικούν οι ενώσεις αστυνομικών των Διευθύνσεων του Αιγαίου


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ.Χριστιάνα Καλογήρου πιστεύουμε ότι θα αξιολογήσει  το δίκαιο αίτημα των ενώσεων Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων και θα το προωθήσει 
-----------------------------------------------------

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ 100 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΣΕ 1.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ



ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΜΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Β΄ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΣ
1) Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα
        
2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1) ΠΟΑΞΙΑ
2) ΠΟΑΣΥ

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ,

Εκπροσωπώντας το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Λέσβου, Χίου, Σάμου και Β' Δωδεκανήσου, σας παρακαλούμε με την παρούσα επιστολή, όπως προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες προς την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα καταβολής στο μόνιμο προσωπικό των ανωτέρω Διευθύνσεων Αστυνομίας, μηνιαίου επιδόματος ως ελάχιστη ανταπόδοση του έργου που προσφέρουν κατά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος.

Συγκεκριμένα από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προβλέπονται κονδύλια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και της εσωτερικής ασφάλειας ύψους 6,9 δισεκατομμυρίων Ευρώ, για την περίοδο 2014-2020, για όλα τα κράτη-μέλη.

Αυτή τη στιγμή στις Διευθύνσεις αυτές Υπηρετούν έχοντας οργανική θέση, συνολικά 1078 Αστυνομικοί και Ειδικοί Φρουροί (Λέσβος: 428, Χίος: 236, Σάμος: 194 και Β΄ Δωδεκανήσου: 220). Με την προτεινόμενη καταβολή ενός μηνιαίου επιδόματος ύψους 100 Ευρώ, ο ετήσιος προϋπολογισμός του σχετικού ταμείου της Ε.Ε., θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 1.293.600 €.  Το εν λόγω επίδομα μπορεί να έχει προσωρινό χαρακτήρα, για όσο διάστημα διαρκεί η μεταναστευτική – προσφυγική κρίση.