17 Απριλίου 2017

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ...




Τα συγκλονιστικά στοιχεία που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο Ελεύθερος Τύπος αναδεικνύουν με τον πιο πειστικό τρόπο ακόμα μία σοβαρή πτυχή του προσφυγικού, μεταναστευτικού ζητήματος, πέραν της κοινωνικής, ανθρωπιστικής πλευράς.
Αποκαλύπτουν μια σκανδαλώδη οικονομική, πολιτική διάσταση ενός προβλήματος, για την οποία φέρει βαρύτατη ευθύνη η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, δεν ήταν μόνο η αρχική πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εγκαινίασε ο Αλέξης Τσίπρας και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εισέλθουν από την Τουρκία στη χώρα μας δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παρέμειναν εγκλωβισμένοι εντός της ελληνικής επικράτειας μετά το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας που αποτελούσαν δίοδο προς την Κεντρική και τη Δυτική Ευρώπη, την ώρα που η Αγκυρα εξακολουθούσε να στέλνει καραβιές ανθρώπινων ψυχών μέσω του Αιγαίου.
Η «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ του ανθρωπισμού», όμως, που στήθηκε και στην Ελλάδα γύρω από δεκάδες οργανώσεις που ασχολούνται με το προσφυγικό, κρύβει και μια άγρια εκμετάλλευση ενός διεθνούς προβλήματος, με αντικείμενο το κονδύλι του ενός δισ. ευρώ που δεσμεύθηκε σε πρώτη φάση για την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και περιλαμβάνει εκατοντάδες προμήθειες και έργα με αναθέσεις ή «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς.
ΕΔΩ, ΛΟΙΠΟΝ, το πάρτι συνεχίζεται, όπως στον «Τιτανικό» πριν συγκρουστεί με το παγόβουνο… Μετά τον τραγικό χειμώνα, με τις εικόνες των αντίσκηνων που θάφτηκαν στον πάγο και των ανθρώπων που προσπαθούσαν να ζεσταθούν και ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα πραγματικά αίτια θανάτου τους, όλοι ετοιμάζονται για ένα καλοκαίρι με προμήθειες και έργα εκατομμυρίων «κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων», χιλιάδες προσλήψεις ημετέρων και μισθώσεις ακινήτων που πληρώνονται χωρίς να χρησιμοποιούνται!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι επιδιώκει να αναλάβει η ίδια μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής διαχείρισης γύρω από το προσφυγικό, με τους υπουργούς να αποφασίζουν ποιες οργανώσεις θα δραστηριοποιηθούν και σε ποιους τομείς, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους διορισμούς των ανθρώπων που προσλαμβάνονται για να προσφέρουν υπηρεσίες. Ομως, η πολιτική στάση της κυβέρνησης ευνοεί τη δημιουργία ενός απόλυτου μπάχαλου και διευκολύνει την κακοδιαχείριση του αιώνα.
ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ των κονδυλίων, που αποτελεί αντικείμενο έριδος, οι προσλήψεις ημετέρων μέσω ΜΚΟ και διεθνών οργανώσεων, με μισθούς ακόμα και 2.000 ευρώ που ξεπερνούν τις 10.000, και αναθέσεις έργων και προμηθειών χωρίς διαγωνισμό συνθέτουν το παζλ του σκανδαλώδους πάρτι και ενώ η διαχειριστική αρχή ακόμα υπολειτουργεί.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ να παρέμβει η ελληνική Δικαιοσύνη για να τερματιστεί αυτό το ανεξέλεγκτο φαγοπότι στο προσφυγικό και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους έχουν παρανομήσει. Η εκμετάλλευση ανθρώπινων ψυχών στο βωμό του χρήματος πρέπει να σταματήσει, όπως και η διασπάθιση δημόσιων και κοινοτικών κονδυλίων.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου