6 Απριλίου 2017

Εγκαινιάστηκαν τα νέα σφαγεία στη Νίσυρο...στη Σάμο άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Και ενώ σε άλλα μικρότερα νησάκια εγκαινιάζονται σφαγεία ο Δήμαρχος της Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης  ενότητα προοπτική << ο Δήμαρχος απάντησε ότι ανησυχεί για την βιωσιμότητα του σφαγείου και αντιμετωπίζει τη δημιουργία ενός δημοτικού σφαγείου με επιφύλαξη.>>


Στη Νίσυρο μετέβη σήμερα, Πέμπτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα & Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίο, εγκαινίασαν τα νέα σφαγεία του νησιού, ένα έργο που δίνει σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία.


Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Έπαρχος Κω – Νισύρου κ. Γιώργος Χαλκιδιός, ο Εντεταλμένος Πρωτογενούς Τομέα Δωδεκανήσου κ. Νίκος Τσακίρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κω κ. Δημήτρης Χαματζόγλου, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Νίκος Μπόνης, ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Γιάννης Πουλής, ο Διευθυντής Κτηνιατρικής κ. Ηλίας Οικονομίδης, και στελέχη του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης. Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Παραδοσιακών Κρεοπωλών Ρόδου κ. Θανάσης Χατζηνικήτας και ο Γραμματέας της Ένωσης κ. Νίκος Καλούδης, καθώς η λειτουργία των νέων σφαγείων Νισύρου ανοίγει για τους κρεοπώλες της Ρόδου μια νέα αγορά.

Το έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, ολοκληρώθηκε και αδειοδοτήθηκε από την σημερινή. Μετά από την έγκριση του Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής των σφαγείων από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δωδεκανήσου χορήγησε προ ημερών προσωρινή άδεια λειτουργίας, διάρκειας τριών μηνών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ημερών του Πάσχα σε σφάγια, ενώ παράλληλα, συνεχίζονται οι διαδικασίες για την οριστική αδειοδότησή τους.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι αρμόδιες υπηρεσίες της, σε συνεργασία με τους δημάρχους και τις υπηρεσίες των Δήμων των νησιών, θα συνεχίσει την διαδικασία εκσυγχρονισμού και αδειοδότησης των σφαγειοτεχνικών εγκαταστάσεων σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας, όπου αυτές λειτουργούν, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ώθηση στην κτηνοτροφική δραστηριότητα και στην τοπική οικονομία των νησιών αυτών, καθώς πλέον αποκτούν την δυνατότητα εξαγωγής και διάθεσης των σφαγίων στην ελληνική αγορά
kosnews