26 Απριλίου 2017

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου παραβρέθηκε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη φορέων της Χίου με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, για το θέμα της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας τόσο στο νησί της Χίου όσο γενικότερα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, οι Βουλευτές Χίου κ.κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και Νότης Μηταράκης και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Γιώργος Περρής.


Η Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου έχουν επηρεαστεί από το γενικό κλίμα αποεπένδυσης που υπάρχει στην περιοχή, σημείωσε ότι χρειάζονται ειδική στήριξη σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο, όπου είναι απαραίτητη η προώθηση νέων επενδύσεων.

Στη σύσκεψη επίσης τονίστηκε η ανάγκη άμεσης υλοποίησης μεγάλων δημόσιων έργων, όπως το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Χίου και υπογραμμίστηκε η σημασία τους για την αναστροφή του δυσμενούς κλίματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη ενίσχυσης για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων, ενώ τέλος ζητήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για την εφαρμογή του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τα νησιά.