11 Απριλίου 2017

Η Ελένη Τουλουπάκη νέα επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς στη θέση Ράικου


Την αντεισαγγελέα εφετών Ελένη Τουλουπάκη επέλεξε με συντριπτική πλειοψηφία το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως νέα επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, μετά την αιφνιδιαστική, προ ημερών, παραίτηση της Ελένης Ράικου που ηγήθηκε της συγκεκριμένης υπηρεσίας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.Η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία ήδη μετέχει στο κλιμάκιο των εισαγγελέων που συνδράμουν το έργο των Οικονομικών Εισαγγελέων, έχει χειριστεί τελευταία σημαντικές υποθέσεις, που σχετίζονται με τις έρευνες από τις διάφορες λίστες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ μετείχε προ ημερών στην ομάδα των εισαγγελικών λειτουργών, η οποία με επικεφαλής τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα Παν. Αθανασίου, μετέβη στη Χάγη, όπου είχε κρίσιμες επαφές για τα λεγόμενα Panama Papers.

Επίσης η Ελένη Τουλουπάκη είχε χειριστεί και την υπόθεση μεταξύ άλλων για τις καταθέσεις Φαλτσιανί, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ καθώς και άλλες παρεμφερείς υποθέσεις.

Η κυρία Τουλουπάκη που θα ηγηθεί της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την προσεχή διετία έλαβε ψήφους δέκα έναντι μίας (μειοψήφισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κατσιρόδης) στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, το οποίο έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση του αρεοπαγίτη Χαράλαμπου Μαχαίρα.

Στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προήδρευσε η Πρόεδρος του ΑΠ Βασιλική Θάνου ενώ μετείχε και η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου καθώς και μέλη από το ανώτατο δικαστήριο και την Εισαγγελία του ΑΠ.

Καθημερινή