24 Απριλίου 2017

ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΤΣΙ «ΚΟΙΜΑΤΑΙ» !!Αργός εκλάσθη και είπεν αι ευχαί μου επληρώθησαν. (Αίσωπος)


Με σκοτεινές «πολιτικές» και με νέους ανθρώπους του καφέ, του καναπέ, της καλοκαιρινής αρπαχτής και της πολιτικής αφασίας το Βαθύ μας…

Και βέβαια Ξέμεινε με την ομορφιά αλλά χωρίς επιτάχυνση διαδικασιών ολοκλήρωσης του βιολογικού, του περιμετρικού
Και βέβαια Ξέμεινε με μπαλώματα αντί για λύσεις, ασφαλτοστρώσεις σε καίριους δρόμους και δημιουργία νέων χώρων πάρκινγκ.
Και βέβαια Ξέμεινε σε ημερίδες και  λόγια του αέρα χειροκροτήματα και εμφανίσεις για το θεαθήναι, αντί για δουλειά και εξασφάλιση τουριστικού ρεύματος και εισοδήματος όλες τις εποχές…

Κάποιοι που το «είδαν» λυτρωτές του νησιού ενώ δεν είναι τίποτα άλλο από πειθήνια και άβουλα κομματικά όντα, λένε ότι ομιλούν πολιτικά στο νησί, καθώς όπως ακούγεται να διατυμπανίζουν κατ’ επανάληψη, βρήκαν το «κουμπί» για να «δουλεύουν» τους Σαμιώτες και να τους υφαρπάζουν  την ψήφο τους.

Μόνο που αυτά που λένε, για τους γνωρίζοντες είναι γελοιωδώς Μαυρογιαλούρικα και πρωτίστως Κορακίστικα…

Κάτι σάπιο βρωμάει , κάτι «πεθαμένο» εδώ και πολύ καιρό.
Και είναι αξιοπερίεργο το πως αυτό το πεθαμένο, η πλειοψηφία του νησιού το επικροτεί και ακόμα το συντηρεί..
Μαζοχισμός Σαμίων ; Ίσως..
Τελικά πρέπει να τό’χει η «φύτρα» σου για να δέχεσαι επαναληπτικά … το  «ξύλο» από τους ίδιους που σε ξυλοφορτώνουν
Μια τοπική κοινότητα ανύπαρκτη που για τίποτα δεν έχει να καταγγείλει έως τώρα την Δημοτική αρχή παρά να παρουσιάζεται για την φωτογραφία όποτε γίνεται εκδήλωση.
Και τι εκδήλωση; Ανάλογη του επιπέδου τους.
Κατά τα άλλα ήθελε λέει να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα 2021..

Μιλούμε για την αρχή που μέσω και του ΔΟΠΠΟΝΑΣ:  δεν φρόντισε για την πόλη της ούτε Γιορτές κρασιού να  κάνει το 2015 ενώ αυτές του 2016 μετά την καλοκαιρινή σαιζόν…  θύμιζαν περισσότερο τον ‘γάμο του καραγκιόζη’ παρά γιορτές κρασιού.
Που συνεχίζει να δουλεύει τους συλλόγους και ακόμη δεν έχει δώσει 1 ευρώ χορηγήσεων παρά βολεύει αιτήματα κολλητών.
Που δεν εξασφάλισε σε συνεργασία με τον Εμπορικό σύλλογο τις γιορτές «Παραμυθούπολης» παρά τις ψεύτικες υποσχέσεις. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που η πόλη θα γέμιζε κόσμο από την γείτονα χώρα.
Που απαξιώνει την μοναδική φιλαρμονική της πόλης τοβ «Βαθύλλο» αλλά απαιτεί την παρουσία της για να καμαρώνουν κάποιοι στις εκδηλώσεις.
Που διέλυσε την μουσική σχολή Αρμονία κλείνοντας το μάτι σε ιδιωτικά συμφέροντα και συλλόγους που λειτουργούν σε δημοτικό κτίριο χωρίς να πληρώνουν 1 ευρώ ενοίκιο αλλά εισπράττουν δίδακτρα…
Που έδιωξε μέσω Δοππονας από την πόλη το final four μπάσκετ ενώ το αρχικό αίτημα της ΕΟΚ ήταν να γίνει στην πόλη της Σάμου
Που δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και το μεταναστευτικό.
Ούτε για την υπογραφή Δημάρχου και Αντιδημάρχων για δημιουργία κλειστής δομής εντός hot spot ενώ το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να μην γίνει καμία νέα δομή στο νησί.
Που σιωπά για την επιλεκτική μεταχείριση απόρων και οικονομικά ασθενών μοιράζοντας υλική βοήθεια για τους μετανάστες σε ημέτερους μόνο.
Που δεν αντέδρασε στη καταστροφή του οδικού δικτύου Νεάπολης από την οπτική ίνα..
Ούτε φροντίζει να είναι η πόλη καθαρή και οι κάδοι άδειοι το καλοκαίρι..
Που δεν προστατεύει τον χώρο εστίασης που βάλλεται το καλοκαίρι από καταγγελίες
Που δεν φρόντισε ποτέ για την αξιοπρεπή φιλοξενία αφιχθέντων κρουαζιερόπλοιων ούτε ήρθε σε συνεννόηση με επαγγελματίες για το άνοιγμα καταστημάτων.
Που δεν έχει βγάλει ένα τουριστικό οδηγό.
Που δεν ζήτησε ποτέ το κλείσιμο της παραλιακής τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα……..
Που δεν υπερασπίστηκε την υλοποίηση του φεστιβάλ «Γευθείτε Ελλάδα» στην πόλη της Σάμου.
Που αντί να διαφημίζει την υπέροχη παραλιακή της και το ότι δεν υπάρχει πλέον αντιπλημμυρικό φαινόμενο συναινεί στο σκοτάδι της πλατείας.
Αντί να οργανώσει και να προβάλει τις γύρω περιοχές και χωριά για περιηγητικό και θρησκευτικό τουρισμό αναλώνεται σε επικοινωνιακού τύπου συμμετοχή σε άγνωστα, αδιάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας… ή…βολέματος ημετέρων;