20 Απριλίου 2017

Τριγμοί από την εγκατάσταση Ισπανικής Μ.Κ.Ο. στο κέντρο της πόλης


Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνονται από την ισπανική Μ.Κ.Ο. «Salvamento Maritimo Humanitario» τα σενάρια ενοικίασης της πρώην Κλινικής Αυγουστή επί της οδού Αγίων Αποστόλων στο κέντρο της πόλης. Η εν λόγω Μ.Κ.Ο. έχει καλέσει τα τοπικά Μ.Μ.Ε. σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 11:30 στον χώρο της κλινικής, όπου αναμένεται να ανακοινώσει τον σχεδιασμό της για το κτίριο.

Η «SMH» προγραμματίζει τη λειτουργία γραφείων της στο κτίριο, την παροχή στέγης κι άλλων Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται στο νησί, καθώς και τη δημιουργία ιατρείου, που, όπως διευκρινίζουν τα στελέχη της, εκτός από τους πρόσφυγες- μετανάστες θα παρέχουν υπηρεσίες και στους κατοίκους του νησιού.



Θετικό το Νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π» θετικά αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη περίπτωση υψηλόβαθμα στελέχη του Νοσοκομείου Χίου, καθώς θεωρούν ότι μια συμπληρωματική δομή υγείας θα αποφορτίσει σε σημαντικό βαθμό τα εξωτερικά ιατρεία του «Σκυλιτσείου», ωστόσο επίσημη άποψη αναμένεται να διατυπωθεί από τη νέα διοικητή του που φθάνει σήμερα για πρώτη ημέρα στο «Σκυλίτσειο».

Αντίθετα αιφνιδιασμένα παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης Ιατρικός Σύλλογος και Δήμος Χίου. Ο πρώτος γιατί οι πληροφορίες που φτάνουν για τις προθέσεις της Ισπανικής Μ.Κ.Ο. είναι συγκεχυμένες, ο Δήμος γιατί διαπιστώνει ότι αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες ενημέρωσης χωρίς τη συγκατάθεση του, μολονότι η «Salvamento Maritimo Humanitario» είχε δεσμευτεί ότι δεν θα κάνει τίποτα πριν από τον Ιούνιο και πριν λάβει τη συγκατάθεση της δημοτικής αρχής.

Αντιδρούν οι κάτοικοι

Η εγκατάσταση ολοκληρωμένης δράσης στο κέντρο της πόλης έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην περιοχή γύρω από την κλινική Αυγουστή. Με σημείωμα τους κάτοικοι της περιοχής αυτοοργανώνονται για να εκδηλώσουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στη δημιουργία της συγκεκριμένης δομής, ενώ σοβαρές αντιδράσεις έχουν αρχίσει να δημιουργούνται και στην ευρύτερη συνοικία του Κάστρου, καθώς θεωρούν ότι η σταδιακή ανάπτυξη υποβοηθητικών δομών πολύ κοντά στη Σούδα ισχυροποιεί την πιθανότητα διαιώνισης της σημερινής κατάστασης.

Οι κάτοικοι έχουν ορίσει τόπο συγκέντρωσης για τη συζήτηση – διαμαρτυρία τους απόψε στις 18.30 το πάρκο Θελούδη.

 politischios