6 Απριλίου 2017

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου (20-22/3/17).
Είναι άλλη μια απόδειξη εμπιστοσύνης στο ταξικό σωματείο του νομού μας, ενάντια στην τάση ατομικισμού και αποστράτευσης από κάθε διεκδίκηση που καλλιεργείται από την εργοδοσία και γενικότερα από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.


Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι δεκάδες νέοι εργαζόμενοι αποφάσισαν να γίνουν μέλη του σωματείου για πρώτη φορά.

Τα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας (επιχειρήσεις Ζαρμπάνη) στη διάρκεια των εκλογών του σωματείου που αποσκοπούσαν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων, απέδειξαν περίτρανα ότι οι εργοδότες φοβούνται τα ταξικά σωματεία και την συλλογική και οργανωμένη αγωνιστική πάλη.

Η καλύτερη απάντηση σε όλες τις πιέσεις των εργοδοτών, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, είναι η συσπείρωση των συναδέλφων στο σωματείο, ο αγώνας για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στα 950 ευρώ, με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, η μόνιμη και σταθερή δουλειά, η κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων των τελευταίων ετών, η ανάκτηση όλων των απωλειών και η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Το νέο Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα αποτελείται και από νέους εργαζόμενους από τη Σάμο και Ικαρία. Συγκεκριμένα: Πρόεδρος: Μαργαρίτα Καρβούνη, Γεν. Γραμματέας: Μάριος Βαλωμένος, Ταμίας: Πόπη Φουστανελλά, Αντιπρόεδρος: Γεωργία Φτυνογιάννη, Αναπλ. Γραμματέας: Ανδρέας Αδάμος και μέλη: Μανώλης Τσακουμάκης, Πετσάκου Κατερίνα.
Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε τη δράση μας με ενημέρωση των συναδέλφων τόπους δουλειάς και οργάνωση του αγώνα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση.
Καλούμε σε συμμετοχή στις Συγκεντρώσεις
Παρασκευή 7 Απρίλη, 7 το απόγευμα στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ και
Σάββατο 8 Απρίλη, 8 το βράδυ στον Εύδηλο στην Ικαρία
ΤΟ Δ.Σ.