2 Απριλίου 2017

Φθιώτιδα: Ζήτησαν από τον Γκλέτσο δημοψήφισμα για τους πρόσφυγες!



«Καζάνι που βράζει» ο νομός
Αντιδράσεις για το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στον Καραβόμυλο - Σε κλίμα έντασης, κάτοικοι δεν δίστασαν να πουν στον δήμαρχο Στυλίδας να... πετάξει τους πρόσφυγες στην θάλασσα!

"Καζάνι που βράζει" είναι η η ανατολική Φθιώτιδα για το κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στον Καραβόμυλο και οι αντιδράσεις των κατοίκων βγήκαν ήδη εκτός ορίων.

Στη χθεσινή ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος Στυλίδας για να τους ενημερώσει για τους πρόσφυγες, οι απόψεις που εκφράστηκαν ήταν κάτι παραπάνω από ακραίες, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που με έντονο ύφος ζητούσαν από τον Απόστολο Γκλέτσο να κρατήσει τους μετανάστες μακριά από την Φθιώτιδα.


Όταν ο Απόστολος Γκλέτσος τους ζήτησε εξηγήσεις και τους σημείωσε ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι... «να τους πνίξουμε στο Αιγαίο», τότε η απάντηση που έλαβε ήταν απλά σοκαριστική: «Ναι, να τους πνίξουμε στο Αιγαίο».

Άλλος κάτοικος της περιοχής κατηγόρησε τον Απόστολο Γκλέτσο ότι όταν θα λήξει η θητεία του στον Δήμο αυτός θα φύγει από την περιοχή, ενώ οι κάτοικοι θα είναι αναγκασμένοι να ζήσουν με την ... σαβούρα!!!

Οι ξενοφοβικές αντιδράσεις δεν σταμάτησαν εκεί καθώς δεν έλειψαν και οι φωνές που μιλούσαν για τον κίνδυνο να αυξηθούν οι κλοπές, οι βιασμοί και οι ληστείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά ειπώθηκαν σε μια συνάντηση που ήταν παρόντες και όλοι οι βουλευτές του νομού.

Ο Απόστολος Γκλέτσος, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων, είπε ότι με τη φιλοξενία των προσφύγων στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου στον Καραβόμυλο η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη, διαφορετικά οι πρόσφυγες μπορεί να διασκορπιστούν μέσα στον αστικό ιστό, νοικιάζοντας σπίτια ή ξενοδοχεία της περιοχής.

Ωστόσο, πολλοί από τους κατοίκους της ανατολικής Φθιώτιδας ήταν ανένδοτοι με τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου και ζήτησαν δημοψήφισμα, το οποίο έγινε δεκτό από τη δημοτική αρχή!

Δείτε το video με την επεισοδιακή συνάντηση που έγινε για το θέμα στο κτίριο του ΟΣΚ στη Στυλίδα και το οποίο ανήρτησε στη σελίδα του ο ιστότοπος lamiareport: