9 Απριλίου 2017

ΑΕΙ ΚΟΛΟΙΟΣ ΠΑΡΑ ΚΟΛΟΙΩ ΙΖΑΝΕΙ


Άκουσα τον κ. Βενιζέλο στην Βουλή των Ελλήνων να εκτοξεύει κεραυνούς κατά του κ. Παππά που πήγε στην Βενεζουέλα με το αεροσκάφος Κύπριου επιχειρηματία για να δει το μοντέλο διακυβέρνησης, να κλείσει λέει συμφωνίες για προϊόντα από τα σουπερ μάρκετ και για να κάνει πολιτικές συμφωνίες με τον Μαδούρο.
Είναι μεμπτό το ταξίδι αυτό του κ. Παππά και επίσης είναι προφανές ότι δεν ήταν αθώο, αλλά προοιώνιζε πολλά και καλά κρυμμένα.

Όμως θυμώνω με την αναίδεια του ανδρός, να κάνει δηλαδή ο κ. Βενιζέλος τον τιμητή, ο οποίος όντας υπουργός πήγαινε ανεπίσημα στο Κατάρ για να κλείσει αδιαφανείς και κάκιστες συμφωνίες (όπως αποδείχθηκε στην πράξη), με αμφιβόλου ποιότητας επιχειρηματίες, χωρίς μάλιστα να επισκέπτεται κυβερνητικά στελέχη, αλλά τους ίδιους τους επιχειρηματίες σε ιδιωτικές συναντήσεις.
Μεσούσης της κρίσεως και των μνημονίων όταν το χρέος της χώρας εκτοξευόταν, η οικονομία κατέρρεε και η ανεργία εκτοξευόταν στα ύψη, αυτός επιχειρούσε να κλείσει συμφωνίες για εξοπλιστικά 1,6 δις με το 80% των χρημάτων να έχει καταβληθεί χωρίς καν να έχει παραδοθεί κάποιο Υποβρύχιο (!!!!), με έναρξη παραδόσεως του πρώτου Υ/Β από 8 χρόνια και πάνω, και με τον επιχειρηματία να αποδεικνύεται τελικά ανάξιος εμπιστοσύνης (sic: ήταν ο ίδιος που δάνεισε στον Παπανδρέου αδήλωτα χρήματα για την ροζ Βίλα).
Όπως έχει καταλήξει να εκφέρεται η αρχαιοελληνική παροιμία του τίτλου στα νέα Ελληνικά:
ΑΕΙ ΚΟΛΟΙΟΣ ΠΑΡΑ ΚΟΛΟΙΩ ΙΖΑΝΕΙ

Ο Στέλιος Φενέκος είναι υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α., ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος σήμερα του πολιτικού κόμματος Κοινωνία Αξιών που ιδρύθηκε το Μάϊο του 2012.