18 Απριλίου 2017

«Η Μάλτα θα φέρει κοινωνικό Αρμαγεδδώνα


Νότης Μαριάς, Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος του Κόμματος  ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Η κυβέρνηση με τη Συμφωνία του Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα δρομολογεί τη λήψη και νέων σκληρών μνημονιακών μέτρων πετσοκόβοντας ακόμα περισσότερο τις συντάξεις μιας και καταργεί την περίφημη προσωπική διαφορά. Ταυτόχρονα συνεχίζει τη φορολεηλασία μειώνοντας δραστικά το αφορολόγητο και διαλύοντας τις Ελληνικές οικογένειες. Έτσι διαμορφώνεται μια οικτρή  οικονομική κατάσταση για τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους αλλά και τους αγρότες.

Μάλιστα η κυβέρνηση δεν τόλμησε να ψελλίσει έστω και μια λέξη για την καταβολή του υπολοίπου κεφαλαίου του τρίτου δανειακού πακέτου, υπόλοιπο  ύψους 19,5 δις ευρώ που περίσσεψε από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μιας και από τα 25 δις ευρώ που είχαν προβλεφθεί να χρησιμοποιηθούν εκεί τελικά απαιτήθηκαν μόνο 5,5 δις ευρώ.
Ούτε βέβαια τόλμησε η κυβέρνηση να απαιτήσει μείωση των μνημονιακών μέτρων κατά 25% μιας και οι δανειστές έχουν καταβάλλει μόνο το 75% του τρίτου δανείου.
Αντίθετα αυτό που βλέπουμε είναι η κυβέρνηση και να αποδέχεται αυξημένα μνημονιακά μέτρα και να μην παίρνει ολόκληρο το κεφάλαιο του τρίτου δανείου το οποίο ως γνωστόν ανέρχεται σε 86 δις ευρώ.
Πρόκειται για μια απίθανη κατάσταση. Συμφωνία με αυξημένα μνημονιακά μέτρα χωρίς καταβολή του υπολοίπου 25% του δανείου!!!
Μάλιστα 14 δις ευρώ από τα παραπάνω χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων και επενδυόμενα σε ασφαλή δεκαετή ομόλογα, πχ του Αμερικανικού Δημοσίου, μπορούν να αποδίδουν 500.000 ευρώ ετησίως στηρίζοντας έτσι τους συνταξιούχους και αποζημιώνοντας ταυτόχρονα τα Ασφαλιστικά Ταμεία για την τεράστια ζημιά που υπέστησαν από το περίφημο PSI.
Επιπλέον 4,5 δις ευρώ θα μπορούσαν να διατεθούν για την δημιουργία ενός Δημοσίου Ταμείου για Κόκκινα Δάνεια προκειμένου οι δανειολήπτες να μπορούν να σώσουν τα σπίτια τους από τα κοράκια.
Επίσης η κυβέρνηση δεν τόλμησε καν να διεκδικήσει ενόψει του κλεισίματος της Β¨ Αξιολόγησης και τα 3,5 δις ευρώ που ενθυλάκωσε ο ESM από την επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα έτους 2014. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στην Ελλάδα και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ενός Σχεδίου δημιουργίας 300.000 θέσεων εργασίας, μειώνοντας έτσι τις στρατιές των ανέργων και σταματώντας την αναγκαστική μετανάστευση των νέων μας στην ξενιτιά.
Τα νέα μνημονιακά μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ που θα πετσοκόψουν συντάξεις και αφορολόγητο δεν πρόκειται να αντισταθμιστούν από τα περίφημα αντίμετρα τόσο γιατί το ύψος των αντιμέτρων είναι υποπολλαπλάσιο των μνημονιακών μέτρων, όσο και γιατί δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να διασφαλίζει ότι τα αντίμετρα θα διαχυθούν υπέρ των κοινωνικών ομάδων που θα συνθλιβούν από τα νέα μέτρα.
Τα δήθεν αντίμετρα προκειμένου να εφαρμοστούν θα πρέπει η Πατρίδα μας να έχει επιτύχει τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα των 7 δις ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι ο χειμαζόμενος Ελληνικός λαός θα έχει ήδη λιμοκτονήσει και τα συσσίτια πτωχοκομείου που του υπόσχεται η κυβέρνηση με τα αντίμετρα δεν θα μπορούν να επουλώσουν τις πληγές του.
Τα νέα μέτρα δεν βγαίνουν και η Συμφωνία της Μάλτας θα οδηγήσει σε ένα νέο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα.  Γι΄ αυτό πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα νέα μέτρα.
Η Ελλάδα πρέπει να πάρει ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ και μάλιστα αυτή η δυνατότητα υπάρχει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξει συσπείρωση του λαού μας. Ενότητα και αγώνας προκειμένου να μπορέσουμε να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό των μνημονίων και να πετάξουμε την τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές έξω από την Πατρίδα μας.
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση το Κίνημά μας ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ θα παλέψει με αποφασιστικότητα.»