26 Απριλίου 2017

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ.. ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΜΚΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ;; ..ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ;;;




Πριν από μερικές μέρες ο Δήμαρχος Χίου μετά από απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου αποφάσισε την "αποβολή" από το νησί της Χίου μιας Βάσκικης ΜΚΟ....

Η είδηση έκανε μεγάλη αίσθηση και στη Λέσβο ενώ την συγκεκριμένη ανάρτηση που έγινε από το Lesvos Voice την διάβασαν μερικές χιλιάδες φίλοι μας..

Μάλιστα δεν έλειψαν και τα σχόλια που μιλούσαν για το γεγονός ότι θα έπρεπε και εδώ στη Λέσβο να γίνουν αντίστοιχες κινήσεις..


Το θέμα είναι ότι μετά από αυτό αρκετοί φίλοι μας έστειλαν μηνύματα που όλα είχαν πάνω κάτω έναν κοινό παρανομαστή.. να απαιτηθεί με κάποιο τρόπο ο έλεγχος των ΜΚΟ και η δράση τους εδώ στη Λέσβο..

Βέβαια το θέμα δεν είναι καινούργιο αφού εδώ και πολλούς μήνες αποτελεί βασικό σημείο αναφοράς για το Lesvos Voice που μάλιστα έχει φέρει στη δημοσιότητα αμέτρητες αποκαλύψεις για τον σκοτεινό ρόλο πολλών ΜΚΟ και την ανεξέλεγκτη δράση τους..

Τον όρο μάλιστα "ανεξέλεγκτη δράση" εμείς πρώτοι τον είπαμε και μετά τον ακούσαμε από πολιτικά κόμματα, τον διαβάσαμε σε δημοσιεύματα Αθηναϊκών ΜΜΕ και εσχάτως ακόμα και από τον ίδιο τον "απίθανο" - δικό μας και αυτό - Υπουργό Μουζάλα..

Τίποτα σοβαρό όμως δεν έχει γίνει και η δράση πολλών ΜΚΟ συνεχίζεται ..απτόητη (!!!!) ..παρά τις ανακοινώσεις και τις εξαγγελίες ..ίσως μια ακόμη ένδειξη για το πόσο πρόχειρα έχει αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση στη χώρα μας, που βέβαια έχει σαν μεγάλο "θύμα" το νησί μας, την οικονομική του δραστηριότητα, την τουριστική του προοπτική, την ίδια την ύπαρξη του...

Ρωτάμε λοιπόν για μια ακόμη φορά, μεταφέροντας αυτή την φορά και τα μηνύματα όλων των φίλων μας...

Πόσες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται  στη Λέσβο ;;;

Πόσα σπίτια έχουν νοικιάσει ;;;;

Πόσους πρόσφυγες - μετανάστες έχουν στεγάσει ;;

Σε τι άλλες δραστηριότητες ασχολούνται ;;

Έχει ενημερωθεί κάποιος φορέας για αυτές τις δράσεις;;

Επιτέλους μπορεί κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με όλα αυτά τα θέματα ή θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ;;;..!!!!