12 Απριλίου 2017

Πανηγυρίζουν αυτοί που έλεγαν


Με περισσότερο από δύο χρόνια κυβερνητικής καθυστέρησης ολοκληρώθηκε σήμερα η καταβολή του τιμήματος για την αποκρατικοποίηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων.

Και αφού επί δύο χρόνια έβαζαν εμπόδια, σήμερα πανηγυρίζουν!


Στις 21 Μαρτίου 2014, στην ομιλία του στα Ιωάννινα, ο κ. Τσίπρας: 

«Το αεροδρόμιο, τα λιμάνια, η παράκτια ζώνη, όλα πωλούνται έναντι πινακίου φακής, την ίδια ώρα που για τους εργαζόμενους ένα μέλλον υπάρχει: Ειδικές οικονομικές ζώνες, εργασία πολλών ωρών, έναντι ελάχιστων ευρώ και κανενός δικαιώματος», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία – δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια – θέτοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας».

Στις 9 Απριλίου 2014, κατά τη συνάντησή του με κοινωνικούς φορείς της Καρδίτσας, ο κ. Τσίπρας:

«Υπάρχουν, τέλος, οι μεγάλοι αγώνες για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, οι μεγάλοι αγώνες για να μην εκποιηθεί ο δημόσιος πλούτος, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια».

Στις 20 Οκτωβρίου 2014, 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (κάποιοι από αυτούς αποχώρησαν πριν από την υπογραφή της συμφωνίας), κατέθεσαν ερώτηση υπογραμμίζοντας την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις διαδικασίες παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, ζητώντας να μάθουν «ποια αναγκαιότητα εξυπηρετεί η αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων».

Στις 25 Νοεμβρίου 2014, από το Citi του Λονδίνου, ο κ. Σταθάκης: 

«Η ανακοίνωση του ανάδοχου για το διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων αποτελεί εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας… Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεσή μας σε αυτή».

Στις 30 Νοεμβρίου 2014, στην ομιλία του στα Ιωάννινα, ο κ. Τσίπρας: 

«Αναρωτιόμαστε: τι όφελος μπορεί να έχει για την ανάπτυξη του τόπου η ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου στο Άκτιο;».

Στις 11 Δεκεμβρίου 2014, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο κ. Καμμένος:  

«Είναι δυνατόν να λένε ότι θα δώσουμε τα 14 αεροδρόμια της χώρας και μέσα σε αυτά να συμπεριλαμβάνουν τα Χανιά τα οποία απαγορεύεται να δοθούν, γιατί έχουν ΕΣΠΑ που θα τελειώσει σε λίγο καιρό και η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπεται να τελειώσει σε πέντε χρόνια για να ξεκινήσει η διαδικασία».

Στις 10 Φεβρουαρίου 2015, στο «Μega» και στην «Ανατροπή» του κ. Γιάννη Πρετεντέρη, ο κ. Καμμένος: 

«Τα αεροδρόμια δεν είναι επένδυση. Τα αεροδρόμια, αυτήν τη στιγμή, αν προχωρήσουν, στην συγκεκριμένη εταιρεία, δηλαδή στο γερμανικό αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το αποτέλεσμα θα είναι ότι στα περισσότερα νησιά θα κοπούν οι συνδέσεις με τις εταιρείες φθηνού εισιτηρίου».

Στις 26 Φεβρουαρίου 2015, ο κ. Φλαμπουράρης, στο «Μega»: 

«Δεν είναι σωστή η λογική ότι βουτάς όλα τα αεροδρόμια της χώρας και τα δίνεις».

Στις 10 Μαρτίου 2015, ο κ. Φλαμπουράρης, στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ»: 

«Η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορεί 14 αεροδρόμια να δοθούν πακέτο».

Στις 15 Μαρτίου 2015, ο κ.  Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στη «Real News»: 

«Δεν πρόκειται να πουληθεί δημόσια περιουσία, ούτε τα λιμάνια, ούτε τα αεροδρόμια, ούτε ο σιδηρόδρομος. Αξιοποίηση με συμμετοχή του Δημοσίου».

Στις 3 Απριλίου 2015, στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», ο κ. Φίλης: 

«Δεν πρόκειται να υπογράψουμε συμβάσεις που έχουν προχωρήσει και οι οποίες ξεπουλάνε υποδομές. Οι υποδομές, είτε είναι αεροδρόμια, είτε λιμάνια πρέπει να έχουν έντονη την παρουσία του ελληνικού Δημοσίου. Δεν μπορεί να γίνει ιδιωτικοποίηση».

Στις 6 Απριλίου 2015, στον «Ενικό» και στο κ. Ν. Χατζηνικολάου («STAR»), ο κ. Καμμένος: 

«Το αεροδρόμιο των Χανίων δεν μπορεί να πωληθεί για πέντε χρόνια». «Είτε θα συμφωνήσουν με τις κόκκινες γραμμές που έβαλε ο λαός ή θα πάμε σε ρήξη».

Στις 7 Απριλίου 2015, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης:

«Θα θέσουμε κόκκινες γραμμές δεν θα τα χαρίσουμε όλα!».

Στις 14 Δεκεμβρίου 2015 στο «Real FM» ο κ. Σπίρτζης:

«Δεν δώσαμε εμείς τα περιφερειακά αεροδρόμια – Υπογράψαμε τη σύμβαση με πολύ πόνο»…

Αυτοί που έδιωχναν τους επενδυτές, σήμερα απλώνουν το χέρι για να πάρουν τις επιταγές.
Και τώρα που η γύμνια τους αποκαλύφθηκε σε όλους τους Έλληνες, περιμένουμε να δούμε πότε θα καταφέρουν να εκκινήσουν και να ολοκληρώσουν μια δική τους αποκρατικοποίηση που θα φέρνει επενδύσεις, τεχνογνωσία, δουλειές!



 Πηγή:www.dimokratiki.gr