4 Απριλίου 2017

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι συμβασιούχοι στην Υπηρεσία Ασύλου


Απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου καθώς σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους παραμένοντας απλήρωτοι επί 4 μήνες

Σαρανταοκτάωρη απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Ασύλου την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Απριλίου, έπειτα από σχετική ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους καθώς, όπως σημειώνουν, παραμένουν απλήρωτοι επί τέσσερις συνεχόμενους μήνες, αλλά και να μην υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το νεοσύστατο Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου, περίπου 60 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι «παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για αντιμετώπιση του ζητήματος μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2017», αλλά και παρά τις υποσχέσεις «για ομαλοποίηση της μισθοδοσίας των περίπου 350 εργαζόμενων συμβασιούχων σε όλη την Ελλάδα».

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, καλεί όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου από τα τμήματα της Υπηρεσίας Ασύλου σε όλη τη χώρα, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση.

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρουν στο ΑΠΜΕ ότι οι διαδικασίες εξόφλησης των εργαζομένων είναι στην τελική φάση και μέχρι το Πάσχα θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.