27 Απριλίου 2017

300 Τούρκοι ιστιοπλόοι στη Χίο τον Αύγουστο


Μία σημαντική αθλητική διοργάνωση θα διεξαχθεί στη Χίο στις 20 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 300 Τούρκων ιστιοπλόων στο πλαίσιο του «Arkas Sailing Cup 2017». Αντιπροσωπεία της τουρκικής εταιρίας «Arkas» και της μαρίνας του Cesme βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο νησί μας όπου συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, τον Δ. Καράλη και τον πρώην πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλη Μπελέγρη προκειμένου να ορίσουν τις λεπτομέριες της διεξαγωγής του κυπέλλου.


Όπως έγινε γνωστό στον αγώνα θα συμμετέχουν 40 έως 60 σκάφη που θα μεταφέρουν περί τα 600 άτομα, δηλαδή 300 ιστιοπλόους και τους συνοδούς τους. Τα σκάφη θα ξεκινήσουν στις 20 Αυγούστου από τον Τσεσμέ, θα φθάσουν στη Χίο όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες και μία ημέρα αργότερα θα επιστρέψουν και πάλι στα απέναντι παράλια.

Οι διοργανωτές ζήτησαν αρχικά εγγυήσεις από τον Δήμο για τις υποδομές του λιμένα με τους Μ. Μπελέγρη και Δ. Καράλη να  σημειώνουν ότι η Χίος μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μίας τέτοια διοργάνωσης. Παράλληλα συζητήθηκε και το σκέλος της οργάνωσης παράλληλων εκδηλώσεων στο λιμάνι κατά τη διάρκεια της παραμονής των Τούρκων στη Χίο αλλά και εκδρομών στη νότια Χίο.
politischios