6 Απριλίου 2017

Ποινή 15 μηνών με αναστολή στο δήμαρχο Ζακύνθου για ρύπανση περιβάλλοντος


Η ποινή επιβλήθηκε για το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος στο χώρο του κορεσμένου ΧΥΤΑ - Η καταδίκη συμπίπτει χρονικά με τις έντονες προσπάθειες να κατασκευασθεί ένας νέος χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων σε περιοχή του όρου Βραχιώνας

Σε ποινή 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου, ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς για το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος στο χώρο του κορεσμένου ΧΥΤΑ με το ελαφρυντικό ότι κατέβαλλε προσπάθειες για την αποτροπή της.
Με την ίδια απόφαση καταδικάστηκε στην ίδια ποινή και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου, Παναγιώτης Μυλωνάς.


Είναι η πρώτη καταδίκη αιρετών στη Ζάκυνθο για το αδίκημα της ρύπανσης σε μια περίοδο που καταβάλλονται έντονες προσπάθειες να κατασκευασθεί ένας νέος χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων σε περιοχή του όρου Βραχιώνας και άμεσα να λειτουργήσει η μονάδα διαλογής και επεξεργασίας απορριμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυναμικές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο ημέρες οι κάτοικοι του Γαλάρου, Αγίων Πάντων και της Αγίας Μαρίνας μετά την λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή και την διατύπωση μιας ξεκάθαρης αντίδρασης σε ότι αφορά την χωροθέτηση της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων στην περιοχή τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι έχουν οργανώσει ομάδες περιφρούρησης που διανυκτερεύουν στο νταμάρι της Αγίας Μαρίνας και χρησιμοποιώντας τα αγροτικά τους μηχανήματα περιπολούν την περιοχή υπό το «φόβο» να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων σε ότι αφορά την εγκατάσταση των μηχανημάτων στην συγκεκριμένη έκταση.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ