5 Απριλίου 2017

Φλαμπουράρης: Πριν από το Πάσχα θα εισπράξουμε 1,23 δισ. από τα αεροδρόμια


Πριν από το Πάσχα θα υπογραφεί μεταξύ Δημοσίου και Fraport, όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr, η σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής  Επενδύσεων και Ανάπτυξης Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης έχει οριστεί η 11η Απριλίου.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση αναφέρει:


«Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό ότι εντός 15 ημερών και πάντως πριν από το Πάσχα, θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση και το ελληνικό δημόσιο θα έχει εισπράξει 1,233 δισ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Οι διαδικασίες επίπονες και περίπλοκες λόγω των σημαντικών παραλείψεων που υπήρχαν κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014.

Η κυβέρνηση κατέβαλλε προσπάθειες να υπάρξουν αλλαγές και κυρίως σε ό,τι αφορά τους όρους για τους εργαζομένους, τις αναγκαίες επενδύσεις για τη βελτίωση των 14 αεροδρομίων, τις ιατρικές υπηρεσίες, τη φύλαξη αλλά και την παρουσία πυροσβεστικής δύναμης σε κάθε αεροδρόμιο. Τα πετύχαμε κι έτσι προχωράμε στην ολοκλήρωση της σύμβασης».

capital.gr