27 Απριλίου 2017

Έκρυβαν την απόφαση για τους Συνεταιρισμούς 11 χρόνια!


Σοβαρές ευθύνες στο πολιτικό προσωπικό που εσκεμμένα έκρυβε την απόφαση της Ε.Ε. επιρρίπτει με ανακοίνωση του Το Ποτάμι Χίου με αφορμή την απαίτηση επιστροφής των διαγραμμένων χρεών από τους συνεταιρισμούς. Σε ανακοίνωση του αναφέρει:





«η θηλιά στο λαιμό των συνεταιριστικών ενέσεων της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, έμπλεξε το φθαρμένο πολιτικό κατεστημένο της χώρας. Μια ευρωπαϊκή απόφαση, τελεσίδικη από το 2004, κρύβονταν στα συρτάρια των υπουργών Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επί 11 ολόκληρα χρόνια, για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος απ’ τους τραγικούς χειρισμούς τους.

Σήμερα οι συνεταιρισμοί έρχονται αντιμέτωποι με την ευρωπαϊκή απαίτηση εξόφλησης των οφειλών, εν προκειμένω για την  Ε.Μ.Χ. 1,5 εκ. ευρώ, εντελώς απροετοίμαστοι να ανταπεξέλθουν σε μια οικονομική υποχρέωση η οποία δεν τους αναλογούσε ως ευθύνη.

Όσοι έχτισαν πολιτικές καριέρες με το επιχείρημα διαγραφής χρεών στους συνεταιρισμούς ας έχουν τώρα το σθένος να ζητήσουν ένα δημόσιο συγγνώμη και για τις αυταπάτες που καλλιέργησαν και για τη δύσκολη θέση που φέρνουν τώρα τους συνεταιρισμούς.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επιβάλλεται να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να ρυθμίσει την απαίτηση και να βρει εναλλακτικούς τρόπους ενίσχυσης των συνεταιρισμών για να καλύψουν υποχρεώσεις που αναλογούν στην ελληνική πολιτεία.

Τη χώρα από την κρίση θα βγάλει η παραγωγή. Αδιανόητο να της κόβουμε τα πόδια.»