18 Μαρτίου 2017

Αγανακτισμένοι οι εργαζόμενοι στο hot spot της Μόριας μετά την άρνηση Μουζάλα να συναντηθεί μαζί τους


Ζητούν τη μονιμοποίηση τους

Υποστηρίζουν ότι το Hot Spot από τις 12/4 θα αποδυναμωθεί καθώς θα αποχωρήσουν οι συνάδελφοι τους που τελειώνει η σύμβαση τους και ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο στις 19/4 όταν θα φύγουν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι.


Τη στάση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα που αρνήθηκε να συναντηθεί με εργαζόμενους στο hot spot της Μόριας κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εργαζόμενων στο hot spot η οποία προγραμματίζει Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 20 Μαρτίου με σκοπό τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:  
"Η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Μουζάλα στη Μόρια και η άρνηση του να συναντηθεί με την επιτροπή εργαζομένων στο Hot Spot για τα προβλήματα που επικρατούν δείχνει ξεκάθαρα τι στάση τηρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και πως αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Έχει γίνει πολλές φόρες λόγος για τις συνθήκες που επικρατούν χωρίς να παρθούν κάποια ιδιαίτερα μέτρα. Η κατάσταση αντιμετωπίζεται από τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων οι οποίοι όμως δεν επαρκούν.

Η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, για σταθερή κάλυψη των θέσεων σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν είναι παραπάνω από επιτακτική. Όμως αντί αυτού οι εργαζόμενοι λαμβάνουν την αδιαφορία της κυβέρνησης, μένοντας ουσιαστικά στην αβεβαιότητα, χωρίς να γίνεται λόγος για ανανέωση παρά τις όποιες υποσχέσεις ακούγονταν.

Αυτό θα έχει σαν  αποτέλεσμα το Hot Spot από τις 12/4 να αποδυναμωθεί από τους πρώτους συναδέλφους που τελειώνει η σύμβασή τους και ακολουθεί το μεγαλύτερο κομμάτι από τις 19/4, με τα όποια προβλήματα θα ακολουθήσουν από την αποχώρησή μας για την λειτουργία του Hot Spot και την ασφάλεια των προσφύγων.

Καλούμε όλους τους  συναδέλφους στη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 19:30 στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43). Συμμετέχουμε στην δράση που έχει κηρύξει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Πέμπτη 23/3 έξω από το Hot Spot της Μόριας.


Πηγή: lesvosreport.gr