24 Μαρτίου 2017

Κοινή επείγουσα ερώτηση Μ. Κεφαλογιάννη και Ελ. Βόζεμπεργκ για τη νέα προκλητική δήλωση Ερντογάν


Η προκλητική δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Οι Ευρωπαίοι σε ολόκληρο τον κόσμο δεν θα μπορούν να περπατούν με ασφάλεια στους δρόμους αν συνεχίσουν να έχουν αυτή τη στάση απέναντι στην Τουρκία», προκάλεσε την άμεση αντίδραση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, και κυρίας Ελίζας Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, μέλους της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας.



Συγκεκριμένα, οι δύο Έλληνες ευρωβουλευτές κατέθεσαν κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας την αντίδρασή της στη δήλωση του Τούρκου Προέδρου, που συνιστά ευθεία τρομοκρατική απειλή κατά των ευρωπαίων πολιτών και των δικαιωμάτων τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής ερώτησης:

«Σε συνέχεια των πρόσφατων δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων, ότι η χώρα τους θα σταματήσει να εφαρμόζει μονομερώς τη Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας για τους πρόσφυγες και θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με παράνομους μετανάστες, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο, απειλώντας αυτήν τη φορά απροκάλυπτα όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Ερντογάν, αναφερόμενος στη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία, δήλωσε ότι εάν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος, σε κανένα μέρος του κόσμου, δεν θα μπορεί να περπατήσει με ασφάλεια στο δρόμο.

           Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη σοβαρή και σκόπιμη απειλή κατά της Ευρώπης από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο ξεπερνά κάθε προηγούμενο και στρέφεται πλέον ευθέως κατά της ασφάλειας ολόκληρης της Ευρώπης και των πολιτών της, ερωτάται η Επιτροπή:

            – Πώς πρόκειται να αντιδράσει στην παραπάνω δήλωση του Προέδρου Ερντογάν, που συνιστά ευθεία τρομοκρατική απειλή κατά των Ευρωπαίων πολιτών και των δικαιωμάτων τους;».