28 Μαρτίου 2017

Μήνυμα από Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Αθήνα και Άγκυρα για την ένταση στο Αιγαίο


Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να βρουν τρόπους για να αποκλιμακώσουν την μεταξύ τους ένταση δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή την μονοήμερη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον στην Τουρκία.


Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κλήθηκε να απαντήσει μεταξύ άλλων και για τις επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον των Ευρωπαίων και για τις εντάσεις που δημιουργεί εναντίον της Ελλάδας, και αν προτίθεται ο Ρεξ Τίλερσον να μεσολαβήσει.

Στην ερώτηση πως Ελληνες αξιωματούχοι λένε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση από την τουρκική πλευρά, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε: «Η θέση μας ήταν και παραμένει ότι οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ πρέπει να βρουν τρόπους για να εργαστούν από κοινού για να μειώσουν τις εντάσεις. Ο σκοπός αυτού του ταξιδιού δεν είναι ειδικά να αναμειχθεί ο υπουργός σ’ αυτό.

Αλλά προφανώς ότι μπορεί να κάνει για να βοηθήσει να κινηθούν τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξή του. Δεν είναι κάτι όμως που έχει πρόθεση να κάνει σε αυτό το ταξίδι».

Πηγή: Real.gr