23 Μαρτίου 2017

Δεύτερη κερκόπορτα η δημιουργία νέου χώρου κράτησης


ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Η ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Επανέρχεται ακόμη πιο ξεκάθαρα και κατηγορηματικά στη δηλωμένη παντοιοτρόπως θέση της κατά της δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών στο νησί, η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα.

Υποστηρίζοντας πως η έναρξη νέου κύκλου συζητήσεων για νέο χώρο φιλοξενίας μεταναστών καθώς και οι διαρροές στον τύπο για το ίδιο θέμα στόχο έχουν να προλειάνουν το έδαφος για κάτι όμως που θα είναι καταστροφικό όπως επισημαίνουν, αποδίδοντας στον οποιοδήποτε νέο χώρο φιλοξενίας τα χαρακτηριστικά της κερκόπορτας.





Η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε και πάλι μία συντονισμένη προσπάθεια, με έντυπες και προφορικές διαρροές, με στόχο να «πεισθεί» η τοπική κοινωνία της Χίου, για την αναγκαιότητα ίδρυσης ενός νέου HOTSPOT, ενός νέου χώρου, ή την «αναβάθμιση» άλλου, με διαφορετικές ονομασίες κάθε φορά, κέντρο παραβατικών, προαναχωρησιακό  και πρόσφατα «πρότυπο κέντρο», γιατί δήθεν αυτή θα είναι η λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει το νησί μας.

Να εξηγήσουμε όμως απλά και κατανοητά, γιατί δεν πρέπει να συζητάμε καν τέτοιο ενδεχόμενο:



ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΣΤΗ ΧΙΟ;



Γιατί τόσο η ΕΕ όσο και η Ελληνική κυβέρνηση, είναι παντελώς αναξιόπιστοι και παραπλανούν τους ντόπιους διοικητικούς (Δήμο, περιφέρεια) με  σκοπό να αποκτήσουν δομές –χώρους  στα  νησιά  μας αυτήν την φορά με τον μανδύα της νομιμότητας και επομένως και της μονιμότητας.  Οι έως τώρα εξαγγελίες τους έχουν αποδειχθεί λόγια του αέρα.
Γιατί η Χίος θα μπει οριστικά και αμετάκλητα στον μεταναστευτικό χάρτη, λειτουργώντας πλέον σαν μαγνήτης για τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς, αφού θα διαθέτει τον «πρότυπο» καταυλισμό που θα εξετάζει τις αιτήσεις ασύλου δήθεν σε μικρό χρονικό διάστημα. Πιο απλά δεν θα συμφέρει κανέναν μετανάστη να διαλέγει άλλον προορισμό εκτός από τη Χίο.
Γιατί θα πολλαπλασιασθεί ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων στο νησί μεγαλώνοντας και παγιώνοντας τα ήδη μεγάλα  προβλήματα.


Γιατί όσοι  χώροι  και  να  δημιουργηθούν , κανείς   δεν  μπορεί να εγγυηθεί  την  επάρκειά  τους, αφού  τα σύνορα δεν φυλάγονται και τις  ροές αποδεδειγμένα τις  ελέγχει η γειτονική χώρα.


Γιατί η απαίτηση δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου δήθεν για να αρχίσουν οι επιστροφές προς την Τουρκία, είναι ένα ακόμη ψέμα. (πρόσφατη δήλωση αστυν. διευθυντή στην Κώ)



Γιατί γεωπολιτικοί – εθνικοί λόγοι πρέπει να αποκλείουν την παραμονή τέτοιων πληθυσμών στα νησιά μας.

Γιατί ο μεγάλος αριθμός μεταναστών, θα αυξήσει πολύ περισσότερο την παραβατικότητα και την ανασφάλεια των κατοίκων του νησιού.

Γιατί το νησί μας θα μετατραπεί σε γκρίζα ζώνη αφού ουσιαστικά θα απασχολούνται σε αυτό πολυάριθμοι ξένοι υπάλληλοι σε ΜΚΟ η σε άλλες υπηρεσίες, καθιστώντας τη Χίο ένα νέο Elisisland, δηλαδή  μία αποθήκη ανθρώπων με στόχο να φιλτράρονται οι ροές. Οι «προνομιούχοι» θα περνούν προς την ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη, ενώ εδώ στο νησί-φυλακή θα παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι υπόλοιποι.



Γιατί δεν προκύπτει από πουθενά στην περίφημη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας , ότι οι μετανάστες- πρόσφυγες είναι υποχρεωτικό να παραμένουν στα νησιά μας (υπάρχει και η σχετική γνωμάτευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου). Στην ουσία είναι πολιτική απόφαση η παραμονή των ανθρώπων αυτών στα νησιά μας.


Γιατί αυτό που διαφημίζεται ως δήθεν «οχύρωση» του νησιού απέναντι στο πρόβλημα (η δημιουργία του νέου «πρότυπου» χώρου) θα αποτελέσει στην πραγματικότητα την ταφόπλακα του νησιού και την οικονομική και    κοινωνική καταστροφή του.
Ο Λαός της Χίου δεν ανέχεται να αποφασίζουν γι’ αυτόν ,πίσω από κλειστές πόρτες , έχοντας κρυφές ατζέντες.


Ο Λαός της Χίου θα είναι ενωμένος απέναντι στην καταστροφή των νησιών, και αποφασισμένος να προασπίσει τα αυτονόητα για τον τόπο του.


Οι ψηφισμένες θέσεις της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα από το δημοτικό συμβούλιο, αποτελούν τον μόνο τρόπο για να βγουν τα νησιά μας από τον μεταναστευτικό χάρτη.


Καλούμε όλους τους εκλεγμένους (βουλευτές , αντιπεριφερειάρχη, δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους κλπ) να λάβουν σαφή θέση και να κάνουν ξεκάθαρη δήλωση απέναντι στα σχεδιαζόμενα σενάρια και στις ύποπτες διαρροές.

Ο Χιακός Λαός πρέπει να γνωρίζει ποιός θα αποφασίσει για την καταστροφή του. -
politischios.