19 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση Αντιφασιστικής Κίνησης Σάμου

Ένα μικρό σχόλιο στην ανακοίνωση της Αντιφασιστικής κίνησης Σάμου
Ανάμεσα σας ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ,και δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς εκ μέρους σας... ήταν αυτά που συνομιλούσαν με τις αστυνομικές και λιμενικές  αρχές και ζήτησαν την κάλυψη της αστυνομίας για να γίνει η απομάκρυνση σας και στη συνέχεια με συνοδεία των ίδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να φτάσετε  μέχρι το λεωφορείο ...για ποια παραποίηση γεγονότων αναφέρεστε ; εκτός και εάν εννοείτε τη δική σας οπτική γωνία στα γεγονότα την οποία και σέβομαι ... αναρτώντας κάθε κείμενο όλων αυτών που ζουν στη Σάμο είτε από αριστερά είτε από δεξιά

Αρκετά έχει πληρώσει αυτός ο τόπος .... τα περί φασιστοειδών δεν τα ανέχεται κανείς ειδικά για εμάς που γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε σε αυτό τον τόπο
---------------------------------------------------------------------------------------------


Στις 11 Μαρτίου, ανέβηκε στο ίντερνετ ένα άρθρο απο ένα ερασιτεχνικό, τοπικό ιστότοπο που βασίζεται στα νέα της Σάμου, το οποίο σχολιάζει μια ανακοίνωση της Ν. Ε. Σάμου του Σύριζα, ενώ πλαγίως αναφέρεται για τα γεγονότα στις 30-10-2016 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

Εμείς, σαν Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου, αναγκαζόμαστε για ακόμα μια φορά να πάρουμε θέση στην αστεία παραποίηση των γεγονότων της συγκεκρυμένης μέρας και την τυχόν λάθος ταύτηση που μπορεί να θεωρήσει ένας τυχαίος αναγνώστης μεταξύ του Σύριζα ή οποιουδήποτε κόμματος, με την κίνηση μας – μια πράξη που μόνο σκόπιμη μπορούμε να θεωρήσουμε, μιας και ο ίδιος ο blogger έχει αναρτήσει φωτογραφία που αναφέρει “ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ” στην κορυφή της σελίδας.
Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε πως δεν έχουμε καμία σχέση με τον Σύριζα μιας και με τις πολιτικές που έχει ακολουθήσει τα τελευταία 3 χρόνια, έχει αποδείξει πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ – αλλάζοντας το γενναίο “όχι” του δημοψηφίσματος σε “ναι¨, με τα μνημόνια που ακολουθήσαν, την καταστολή σε διαδηλώσεις και καταλήψεις κλπ.
Η κίνηση μας δεν έχει κανένα κόμμα πάνω από το κεφάλι της, μιας και όποιος διαβάσει τα προηγούμενα μας κείμενα (κάτι που εμφανώς δεν έκανε ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου, ή απλώς τον συμφέρει να δείχνει μια αφελή άγνοια) θα δει ότι έχουμε ξαναδηλώσει πως οι Συριζαίοι είναι ανεπιθύμητοι στην κινησή μας.
Στις 30-10-2016 ήρθαμε περίπου 30 άτομα απο το Καρλόβασι, με αμάξια και πληρωμένο λεωφορείο απο το γενικό ταμείο της Αντιφασιστικής Κίνησης που βασίζεται απο τα έσοδα διαφόρων εκδηλώσεων της κίνησης και τις προσωπικές συνεισφορές των μελών – και όχι μισθωμένο απο κανέναν άλλον, όπως συμφέρει να αναφέρεται στην τοπική κοινωνία.
Ήμασταν ντόπιοι και φοιτητές – αν και εσκεμμένα στα τοπικά ραδιόφωνα και site τονιζόταν συνέχεια το γεγονός οτι η αντισυγκέντρωση αποτελούνταν απο άτομα που “δεν είναι Σαμιώτες” και πήραμε την θέση μας ειρηνικά απέναντι απο την πλατεία, ώσπου κάποια φασιστοειδή που βγήκαν απο τις τρύπες τους μετά απο χρόνια στο νησί προσπάθησαν με την βία να πάρουν το πανό μας που στο παρελθόν χιλιάδες Έλληνες είχαν πεθάνει ακολουθώντας το μήνυμα του – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Μέσα στους επόμενους μήνες βγήκαν πολλές άλλες ομάδες που πήραν θέση για το μεταναστευτικό, τρεφόμενες απο μέτρια δημοσιογραφία και την συνεχή προπαγάνδα πως οι πρόσφυγες φταίνε για όλα τα πάνδεινα του νησιού, κάνοντας τον κόσμο να μην αναρωτιέται για ποιο λόγο έρχονται οι άνθρωποι αυτοί εδώ, ή ποιός τους φέρνει. Χρυσή Αυγή, ΕΠΑΜ και ακόλουθοι του Αρτέμη Σώρρα ανοίγοντας γραφεία Ελλήνων Συνέλευσις πλέον έχουν μολύνει το νησί μας βγάζοντας ρητορική μίσους, μέσα απο τις κλειστές συνελεύσεις τους με face-control στην πόρτα ή με ασφαλίτες έξω απο τα ξενοδοχεία, προσπαθούν να χτίσουν το μίσος όλο και πιο βαθιά στον κόσμο – σε αντίθεση με την Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου, που αποφασίζονται όλες οι δράσεις αμεσοδημοκρατικά σε ανοιχτές συνελεύσεις για όλους.
Είναι εμφανές πως ζούμε σε μια ταραγμένη εποχή, ειδικά για την κοινωνία της Σάμου και είναι λογικό να βρίσκουν πάτημα φασιστο-οργανώσεις που θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν δύναμη πουλώντας φθηνό λαικισμό εκμεταλευόμενοι τις συνθήκες κρίσης και την αγανάκτιση του κόσμου που έχει δημιουργηθεί. Καλούμε τους πολίτες της Σάμου να απομονώσουν τα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία, να πάρουμε όλοι μαζί την υπόθεση στα χέρια μας και να στείλουμε τους απογόνους του Χίτλερ και του Μεταξά πίσω στις τρύπες τους. Για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης μεταξύ ντόπιων και μεταναστών. Για κοινούς αγώνες για ανθρώπινα δικαιώματα, δουλειά, υγεία και παιδεία για όλους.
-Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου