30 Μαρτίου 2017

Μπλεγμένοι στο «παιχνίδι» της στοχοποίησης


Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλας, που επανειλημμένα μας έχει παραπλανήσει με ψεύδη και ανυπόστατες υποσχέσεις, πρέπει να κηρυχθεί ως ανεπιθύμητος στα νησιά μας.
Για έλλειψη συγκεκριμένης, σταθερής και αδιαπραγμάτευτης θέσης, όσον αφορά στο προσφυγικό μεταναστευτικό, κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο» Νάσος Γιακαλής
. Κάνει λόγο για τις συνέπειες της διπλής κρίσης που βιώνουν οι νησιώτες, για τις ανυπολόγιστες ευθύνες τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, προτείνοντας να κηρυχθεί ως ανεπιθύμητος στα νησιά μας ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλας.
Αναλυτικότερα, ο Ν. Γιακαλής επισημαίνει:
«Τα νησιά μας αυτή την στιγμή βιώνουν τις συνέπειες μιας διπλής κρίσης. Εκτός από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες, τα τρία μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου βιώνουν και τις συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης.
Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο εξουσίας, όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι τώρα κοιτάμε την «επόμενη μέρα», χωρίς, όμως, να έχουν λυθεί τα πρωτογενή προβλήματα της κρίσης.
Στα νησιά μας συνεχίζουν να βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ο αριθμός των οποίων αποτελεί «μαγική εικόνα».
Κανένας δεν γνωρίζει με σιγουριά πόσοι είναι και πού βρίσκονται ή τουλάχιστον δεν μας λένε.
Τα στοιχεία συνεχίζουν να είναι συγκεχυμένα, όπως και το νομικό πλαίσιο που διέπει τους μετανάστες που περνούν τα σύνορά μας.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΚΤΟΣ & ΕΝΤΟΣ
Οι ευθύνες τεράστιες.
Σε κεντρικό επίπεδο υπάρχουν ευθύνες γιατί «επέλεξαν» τα νησιά μας να σηκώσουν ένα τεράστιο βάρος, χωρίς ουσιαστική βοήθεια, ενώ παράλληλα αποφάσισαν την πολιτική του εγκλωβισμού των μεταναστών, χωρίς να λάβουν υπόψη τους, τόσο την εθνική διάσταση του θέματος, όσο και τους τοπικούς πληθυσμούς.
Οι νησιώτες, κουρασμένοι πλέον, βλέπουν τις συνέπειες της αρνητικής διαφήμισης των νησιών, αλλά και με διάφορους τρόπους υποβάθμιση της καθημερινότητάς τους.
Σε τοπικό επίπεδο οι ευθύνες είναι επίσης μεγάλες, γιατί επέτρεψαν την κεντρική εξουσία να υλοποιήσει το σχέδιο «νησί Έλις» για τα τρία νησιά μας, παρά τα δημοσιεύματα ευρωπαϊκών εφημερίδων που προετοίμαζαν αυτόν τον σχεδιασμό.
Μετά την πρώτη έξαρση δεν έβαλαν όρια ανοχής, δεν αντέδρασαν, αντίθετα μπήκαν στο «παιχνίδι» της στοχοποίησης όσων αντιδρούσαν και μιλούσαν για τις συνέπειες της ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ Ι. ΜΟΥΖΑΛΑΣ
Ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να μιλούν με τον απίθανο Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλα, ο οποίος επανειλημμένα έχει παραπλανήσει με ψεύδη και ανυπόστατες υποσχέσεις τους νησιώτες.
Προτείναμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο συγκεκριμένος κύριος να κηρυχθεί ανεπιθύμητος στα νησιά μας.
Μια δυναμική Περιφερειακή Αρχή των νησιών δεν θα επέτρεπε στον Ι. Μουζάλα να κοροϊδεύει τους νησιώτες.
Άλλωστε, όλη η παρουσία του είναι προβληματική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ
Πιστεύουμε ότι αυτή η κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια. Οι εξαγγελίες για τα διάφορα ειδικά αναπτυξιακά με τα «εικονικά» εκατομμύρια, δεν μας πείθουν ότι μπορούν να «γιατρέψουν πληγές», ούτε να δημιουργήσουν προοπτικές.
Ακόμα και σήμερα λείπει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης.
Δεν υπάρχει σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών.
Δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της τουριστικής κατάρρευσης.
Δεν υπάρχει σχέδιο ανασύνταξης και επιστροφής στην κανονικότητα.
Δυστυχώς, με αυτές τις λογικές έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».