22 Μαρτίου 2017

«ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ» ΛΕΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ !! ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ…





Όπως αναφέρεται σήμερα σε δημοσίευμα του Bloomberg, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι η συμφωνία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση της προσφυγικής ροής βρίσκεται κοντά σε κατάρρευση.

Ο Τσελίκ τόνισε ότι η Τουρκία έχει «σώσει την Ε.Ε. από μία "ρατσιστική" αντίδραση που θα απειλούσε το δημοκρατικό χαρακτήρα της Ένωσης», καθώς φιλοξενεί περισσότερους πρόσφυγες από κάθε άλλη χώρα, δηλαδή περίπου 3 εκατομμύρια άτομα.


Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας χαρακτήρισε τη συμφωνία μονόπλευρη και υπογράμμισε ότι η Άγκυρα δεν έχει καμία υποχρέωση να συνεχίσει να την εφαρμόζει, αν και χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτη την δέσμευση της χώρας του στην ευρωπαϊκή ένταξη.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτούς τους ανθρώπους στο θάνατο, αλλά μια συμφωνία έχει δύο πλευρές και εάν η μία πλευρά δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, τότε δεν θα το κάνει ούτε η άλλη», είπε ο Τσελίκ.

«Εάν η συμφωνία για το προσφυγικό καταρρεύσει, αυτό που προβλέπουμε είναι ξεκάθαρο: δεν θα συνεργαστούμε με κανένα μηχανισμό που λειτουργεί εκ μέρους της Ε.Ε.», πρόσθεσε.

Ενώ η στήριξη στην Τουρκία για ένταξη στην Ε.Ε. παραμένει υψηλή, η πεποίθηση ότι θα συμβεί έχει καταρρεύσει, δήλωσε ο Τσελίκ. Εν τέλει, το ζήτημα θα μπορούσε να παραπεμφθεί στο λαό στο πλαίσιο ενός δημοψηφίσματος για την εκ νέου εφαρμογή της θανατικής ποινής, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.


Lesvos Voice: Για να γίνει κατανοητό σε τι κλίμα βρίσκεται αυτή την στιγμή η Τουρκία απλά μπορεί κανείς να δει τις σημερινές δηλώσεις του Ερντογάν..

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ερντογάν ''προειδοποίησε'' τους Ευρωπαίους ότι ''άν συνεχίσουν να κρατούν αυτή τη στάση, θα φοβούνται να περπατήσουν στο δρόμο'' !!!!!!