17 Μαρτίου 2017

Επίδομα παραμεθορίου: Τι λέει το ΓΕΣ για την καταβολή των εκτός έδρα


Eρώτημα προς το ΓΕΣ έθεσε το ArmyNow.net, για το αποκαλούμενο ως “επίδομα παραμεθορίου”, ώστε να πληροφορήσει υπεύθυνα το κοινό του σχετικά με την καταβολή.

Το λεγόμενο “επίδομα παραμεθορίου” αντιστοιχεί (συνήθως) σε τέσσερις ημέρες εκτός έδρας (4ΗΕΕ) και καταβάλεται ουσιαστικά όταν βρεθούν υα απαραίτητα κονδύλια.



Το ΓΕΣ μέσω του εκπροσώπου Τύπου του απάντησε στο ArmyNow.Net ότι έχουν εξευρεθεί μέχρι στιγμής τα κονδύλια για τους δυο πρώτους μήνες, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. ήδη ο Ιανουάριος καταβλήθηκε μέσα στον Φεβρουάριο. Για τα 4ΗΕΕ του Φεβρουαρίου, έχουν εκδοθεί οι σχετικές διαταγές από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΓΕΣ προς τις Μονάδες και βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι ήδη έχουν δει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα χρήματα, ενώ οι υπόλοιπο δικαιούχοι θα τα δουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Για τον μήνα Μάρτιο, ο οποίος ακόμα δεν έχει τελειώσει, ήδη γίνεται προσπάθεια για να βρεθούν τα απαραίτηα κονδύλιο και υπάρχει αισιοδοξία ότι μόλις κλείσει ο μήνας θα έχουν βρεθεί και θα αποδεσμευτούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι καταβλήθηκαν μόνο 6 μήνες επίδομα παραμεθορίου, ενώ δόθηκε και ένα σε όλο το στράτευμα ως “δώρο” για τα χριστούγεννα.



Ιωάννα Ηλιάδη / ArmyNow.net