24 Μαρτίου 2017

Ερώτηση ΚΚΕ προς την Κομισιόν Ζητά στοιχεία για τα κονδύλια των ΜΚΟ


Αναλυτικά στοιχεία για τα κονδύλια που «λυμαίνονται» οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ζητά η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, αναφέροντας ότι οι εν λόγω οργανώσεις «έχουν μετατραπεί με τις ευλογίες Ε.Ε. - κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε «κράτος εν κράτει» στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητά αναλυτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, τονίζεται ότι: «Οι ΜΚΟ έχουν αναλάβει αντί των κρατικών υπηρεσιών να διαχειρίζονται σχεδόν τα πάντα: διάσωση, υποδοχή, υγειονομική περίθαλψη, διανομή φαγητού, παροχή χειμωνιάτικων ρούχων και κλινοσκεπασμάτων που συγκεντρώθηκαν από την αλληλεγγύη εκατοντάδων εργαζόμενων και σωματείων, ενοικίαση κατοικιών, διερμηνεία κ.ά.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι συνέπεια των όρων χρηματοδότησης που ακολουθούν η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις της, όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κι αποδεικνύει την επιβεβλημένη ανάγκη να σταματήσει αμέσως κάθε εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα και να υπάρξουν κρατικοί οργανισμοί κι υποδομές με πλήρη στελέχωση σε προσωπικό και μέσα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες διάσωσης, φιλοξενίας, περίθαλψης και φροντίδας, την άμεση ανάγκη να μεταφερθούν στις χώρες τελικού προορισμού τους».