30 Μαρτίου 2017

Στο παρά 5, τροπολογία για επιλογή προϊσταμένων


Τροπολογία αναφορικά με τον τρόπο επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο κατέθεσε στο... παρά πέντε της εφαρμογής του νέου συστήματος η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Oλγα Γεροβασίλη.


Βάσει της τροπολογίας, διευρύνονται οι δυνατότητες μοριοδότησης της επιμόρφωσης υπαλλήλων από πιστοποιημένους φορείς, ενώ, ως προς τη μοριοδότηση άσκησης καθηκόντων ευθύνης, εφεξής λαμβάνεται υπόψη o πραγματικός και όχι ο πλασματικός χρόνος άσκησης. Με την τροπολογία ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τη συγκρότηση του Συμβουλίου Προϊσταμένων σε φορείς όπου δεν υπάρχει θέση προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης, ενώ προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για μέχρι πέντε θέσεις γενικών διευθυντών ανά προκήρυξη. Ως προς τις ανεξάρτητες αρχές και τους φορείς για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις για την επιλογή προϊσταμένων, αυτή μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας των προϊσταμένων θα καθορίζεται με Π.Δ.

Σε περίπτωση που υπάλληλος επιλεγεί σε θέση ευθύνης, δεν έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας σε θέση ευθύνης εάν δεν έχει διανύσει τα δύο τρίτα της θητείας του. Παράλληλα, προκειμένου προϊστάμενος να υποβάλει αίτηση για θέση ευθύνης οποιουδήποτε επιπέδου, θα πρέπει να έχουν παρέλθει τουλάχιστον δύο έτη από τότε που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του.
kathimerini