17 Μαρτίου 2017

Η Ρόδος κερδίζει τις εντυπώσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2017, στη Μόσχα


Εξαιρετική η παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στην έκθεση

 Αγαπημένο και εξαιρετικά δημοφιλή τουριστικό προορισμό αποτελεί το νησί της Ρόδου για τους Ρώσους τουρίστες και φέτος,  καθώς κέρδισε για άλλη μια φορά, τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον όχι μόνο των τουριστικών φορέων και παραγόντων της Ρωσίας, αλλά και πλήθους επισκεπτών, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης«ΜΙΤΤ 2017», που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου 2017, στο μεγάλο εκθεσιακό χώρο Expocentre Fairgrounds Krasnaya Presnya, στη Μόσχα.


 Η Διεθνής έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα κατατάσσεται μεταξύ των πέντε δυναμικότερων τουριστικών εκθέσεων του κόσμου και τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης από τη διεθνή κοινότητα. Η έκθεση που πραγματοποιείται από το 1994, έχει βραβευτεί από την Παγκόσμια Ένωση της Εκθεσιακής Βιομηχανίας (UFI) και αποτελεί  το κύριο γεγονός της τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν τουριστικοί πράκτορες, ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα,  αεροπορικές και μεταφορικές εταιρίες.Το 2016 συμμετείχαν στη «MITT» περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 192 χώρες, ενώ την επισκέφτηκαν 32.000 άτομα.

Θετικά είναι και για το 2017 τα μηνύματα από την αγορά της Ρωσίας, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία στην Ελλάδα αναμένεται να κινηθεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ανοδικά. Παράγοντες της ρωσικής ταξιδιωτικής αγοράς εμφανίζονται να καταγράφουν σημαντική αύξηση των κρατήσεων Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα που αναμένεται να ξεπεράσει το 15% σε σύγκριση με το 2016.

 Αισιόδοξοι για την πορεία της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό και τις προσφορές της γείτονος χώρας εμφανίζονται  τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς του τουρισμού της Ρόδου οι οποίοι  κάνουν λόγο για αύξηση μέχρι και 30%.

Το γεγονός είναι  ιδιαιτέρως σημαντικό αν αναλογισθεί κανείς ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Κρατικού Αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου, οι αφίξεις Ρώσων επιβατών στη Ρόδο κινήθηκαν από 114.101 επιβάτες το 2015, σε 150.954 επιβάτες το 2016 καταγράφοντας την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση ανά χώρα της τάξεως του 32,30% .

Εξαιρετική ήταν, κατά γενική ομολογία, από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης, η παρουσία του Δήμου Ρόδου, σε δικό του χώρο, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σημαντικός αριθμός τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και αντιπροσώπων υπηρεσιών του τουρισμού, έχει επισκεφθεί όλες αυτές τις ημέρες το stand της Ρόδου.

Το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού κ.  Αναστασία Σαββιού υποδεχόταν τους επισκέπτες, παρέχοντας πληροφορίες και διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου. Προσέφερε δε στους επισκέπτες, όπως σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η Διεύθυνση Τουρισμού,  τοπικά προϊόντα του νησιού, όπως το παραδοσιακό μελεκούνι και παραδοσιακά γλυκίσματα, προσφορά της εταιρίας «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – PaneDiCapo».

Την παρουσία της Ρόδου στήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ.  Αντώνης Καμπουράκης.

«Αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα από την ρωσική αγορά για φέτος και ελπίζουμε ότι θα μεταφρασθεί και σε σημαντική αύξηση των Ρώσων τουριστών στη Ρόδο. Είμαστε βέβαιοι ότι το όνομα και το τουριστικό προϊόν της Ρόδου έχουν ήδη εκτιμηθεί από τους Ρώσους όλα αυτά τα χρόνια, που δικαίως εντάσσουν το νησί μας στους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς» υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr