20 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ... "ΔΗΜΑΡΧΟΙ" !!!


Η απόδειξη ότι το κράτος των Αθηνών απλά μας εμπαίζει και γελά τελικά μαζί μας για άλλη μια φορά μπροστά στα μάτια μας  αλλά ποιος την βλέπει τελικά ; ....
   Την ίδια ώρα που υποτίθεται ότι γίνεται διάλογος με τις τοπικές αρχές για να λυθούν με τον προσφορότερο τρόπο τα τεράστια προβλήματα που η δική τους πολιτική των τάχα μου
ανοιχτών συνόρων και της ανθρωπιστικής άποψης των ΜΚάκιδων ψευτοαριστερών , το κράτος λάμβανε ερήμην των νησιωτών αποφάσεις που χτυπάνε τα νησιά μας , την κοινωνία και την οικονομία τους .


Αυτό είναι το κράτος των Αθηνών , που όποιο χρώμα έχει η κυβέρνηση και όποια δήθεν ιδεολογία σέρνει πίσω της , παραμένει ΕΧΘΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ειδικά για τα νησιά της ακτογραμμής , τα νησιά που φυλάνε Θερμοπύλες , τους νησιώτες που σήμερα θεωρούνται οι προστάτες των Ευρωπαϊκών ανατολικών συνόρων αλλά και της υποτιθέμενης Ευρωπαϊκής ανθρωπιάς !!!

  Υπάρχουν όμως και  οι τοπικοί "άρχοντες" , οι τοπικοί αρχηγοί που έχουν την ευθύνη της προάσπισης των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας , αυτοί που οι νησιώτες ενέκριναν και τους πρόσφεραν την τιμή να τους εκπροσωπούν . Υπάρχουν αυτό που λέμε οι τοπικές κυβερνήσεις που τελικά αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις και τα βάρη της κεντρικής και οι οποίοι τελικά θα διαχειριστούν αυτή την αναρχία , την ανικανότητα , το ξεπούλημα των κεντρικών και που οι οποίοι έχουν την άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία . Αυτοί λοιπόν είναι που πρέπει να δώσουν σήμερα απαντήσεις , να πάρουν σήμερα τις αποφάσεις που ο τόπος έχει ανάγκη , να πείσουν τους κατοίκους των νησιών ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη τους .

   Υπάρχουν φυσικά άρχοντες και "άρχοντες " , υπάρχουν αυτοί που αντιλαμβάνονται και αυτοί που απλά παρατηρούν , υπάρχουν αυτοί που παλεύουν και κάποιοι που κάνουν ότι παλεύουν , υπάρχουν αυτοί που έχουν επαφή με την τοπική πραγματικότητα και κάποιοι που ως περαστικοί μαζεύουν εμπειρίες . Υπάρχουν ας πούμε Δήμαρχοι όπως της Κω που με σοβαρότητα και δυναμική θέτουν τα θέματα στην σωστή , πραγματική βάση τους .... . Ας αντιληφθεί ο καθένας και η καθεμιά από εμάς ποιος  ανήκει και σε ποια κατηγορία , ας δούμε επιτέλους τα λάθη μας και ας φροντίσουμε να τα αποκαταστήσουμε .

   Δυστυχώς εμείς στο νησί μας για άλλη μια φορά αποφασίσαμε να αφήσουμε τις τύχες του στα χέρια κάποιων που απλά .. μαζεύουν εμπειρίες , βάζουν "γαλόνια" , δημιουργούν συνθήκες ατομικής ανάδειξης , διαχειρίζονται προς ιδίων όφελος τις καταστάσεις , στέκουν ανήμποροι στα μεγάλα ενώ στέκουν αγέρωχοι στα μικρά . 

Εμείς δώσαμε τα κλειδιά σε αυτούς που απλά ήθελαν να ικανοποιήσουν το προσωπικό τους εγώ ... την αυτοικανοποίηση της κομματικής επικράτησης ... να βρεθούν στα μπροστινά καθίσματα και να βλέπουν κάποιοι άλλοι την πλάτη τους . Δυστυχώς εμείς απλά πανηγυρίζουμε όταν αδειάσει ένας κάδος σκουπιδιών , όταν κλείσει μια λακκούβα , όταν επιτέλους μετά από έναν ολόκληρο χειμώνα κατέβουν οι αφίσες από τις κολόνες και άλλα τέτοια μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης . Εμείς απλά θεωρούμε το .. ΤΙΠΟΤΑ .. ΑΡΚΕΤΟ !!!! ....  
Αναρτήθηκε από samiaki anaptiksi