30 Αυγούστου 2016

Καταγγελία Δημάρχου Λέρου για απαράδεκτη συμπεριφορά λιμενικών κατά την υποδοχή της Ρεμπούλη



Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος απέστειλε σήμερα 29 Αυγούστου 2016 ο Δήμαρχος Λέρου Μιχ. Κόλιας, καταγγέλλοντας τονΛιμενάρχη Λέρου και συγκεκριμένα όργανα του Λιμενικού Σώματος, για «απαράδεκτη συμπεριφορά».

Παραθέτουμε τη σχετική επιστολή :

Προς: Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αρχηγό Λιμενικού Σώματος

Κοινοποίηση: Λιμενικό Σώμα Λέρου

ΘΕΜΑ: Καταγγελία.


Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να καταγγείλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά συγκεκριμένων Λιμενικών οργάνων που εκτελούσαν την υπηρεσία τους την Κυριακή 28 Αυγούστου, στο λιμένα Λακκιού, κατά την προσέγγιση του πλοίου Super Fast.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του νησιού, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΙΣΑΠ, δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Νέων Λέρου, μετέβησαν στο λιμάνι προκειμένου να υποδεχθούν, ως είθισται, την πρωταθλήτρια Ελλάδος Ουρανία Ρεμπούλη, που κατάγεται από τη Λέρο και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Με έντονο ύφος και μια ιδιαίτερα προκλητική συμπεριφορά τα εν λόγω όργανα, απαγόρεψαν την είσοδο των προαναφερθέντων στο λιμάνι, μετά από εντολή του Λιμενάρχη να μην εισέλθει κανείς στο χώρο, όταν την ίδια στιγμή είχαν εισέλθει δεκάδες άτομα τα οποία δεν είχαν λόγο παρουσίας εκεί, ούτε ταξίδευαν!

Η επιστολή αυτή, έρχεται σε συνέχεια παλαιότερων καταγγελιών μας σε βάρος του Λιμενάρχη, (για ξυλοδαρμό δημοτικού συμβούλου) ο οποίος αρνείται τη συνεργασία με το δήμο δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα τόσο στο έργο της δημοτικής αρχής, όσο όμως και στην εύρυθμη λειτουργία και αξιοπρεπή εικόνα του Λιμενικού Σώματος.

Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα του θέματος, ώστε να εξαλειφθούν επιτέλους αυτές οι αυταρχικές συμπεριφορές και να μπορέσουν να συνεργαστούν η δημοτική αρχή και το Λιμενικό Σώμα, με γνώμονα το καλό του νησιού μας.

Οι καταγγέλλοντες

O Δήμαρχος Λέρου

Κόλιας Μιχαήλ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κωνσταντινίδης Ιωάννης

Μεραμπελιώτης Βασίλειος

Κοκκίνη Φωτεινή

Μπαλαμπάνης Βαγγέλη



 Πηγή:www.dimokratiki.gr