28 Ιουλίου 2016

Μ. Κεφαλογιάννης: «Η Αριστερά κινείται προς την λάθος ιστορική κατεύθυνση»


«Παγώνουν» οι όποιες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην γείτονα χώρα αλλά και την εν γένει συμπεριφορά του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.
Αυτό δήλωσε στην «δημοκρατική», ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, έχοντας και την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής 72 ευρωβουλευτών και βουλευτών από την Τουρκία, που έχει ως αντικείμενο την ενταξιακή πορεία της γείτονος στην Ε.Ε.
«Πρόσφατα διαπιστώθηκε σε μια ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και τον αρμόδιο επίτροπο, ότι οι ενταξιακές διαδικασίες, θα σταματήσουν για την Τουρκία.
Βεβαίως, αφενός καταδικάζουμε την απόπειρα πραξικομήματος, αλλά δεν μπορεί ο κ. Ερνογάν για να καταστείλει αυτήν την πράξη, να ακολουθεί ο ίδιος πραξικοματικές πολιτικές. Οι δημοκρατίες κρίνονται από τον τρόπο που διαχειρίζονται κι εκείνους τους ανθρώπους, που στρέφονται εναντίον τους. Η διεύρυνση και η βάση των δημοκρατικών θεσμών, παραμένει ζητούμενο στην Τουρκία. Καλείται λοιπόν ο κ. Ερντογάν (αυτό είναι κατανοητό από όλες τις χώρες της Ε.Ε. μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) για να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, να σεβαστεί τις αξίες των διεθνών αποφάσεων και όχι να αναστέλλει τις υποχρεώσεις και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών της χώρας του. Δεν είναι δυνατόν να θέτει θέματα των μειονοτήτων, να παίρνει με τις χειροπέδες βουλευτές του Κουρδικού Κόμματος μέσα από την Τουρκική Βουλή και να έχει προετοιμάσει την απόλυση 50.000 δημοσίων υπαλλήλων. Όλα αυτά οδηγούν στο να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.», όπως τόνισε.

Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η
ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Ερωτηθείς σχετικά με τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ για τον Εκλογικό Νόμο, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε:
«Νομίζω ότι αυτή, είναι μια κατ’ επίφαση στρατηγική κίνηση του κ. Τσίπρα. Ουσιαστικά η πρότασή του θυμίζει το 1990. Οδηγεί την χώρα σε ακυβερνησία. Ο Εκλογικός Νόμος του κ. Τσίπρα, θυμίζει τον Εκλογικό Νόμο του Μένιου Κουτσιόγιωργα, που χρειάστηκαν τρεις αλλεπάλληλες εκλογές για να μπορέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη –τότε- να έχει 150 βουλευτές και με τον κ. Κατσίκη που προστέθηκε 151. Αυτό δεν βοηθάει την Δημοκρατία. Δεν βοηθάει την εύρυθμη λειτουργία του Πολιτεύματος. Ποιο είναι το μήνυμα του κ. Τσίπρα; Ότι σε περίπτωση εκλογών θα υπάρχει τετρακομματική ή πεντακομματική κυβέρνηση για να μπορέσει να περάσει τους νόμους του κράτους. Αυτό όμως, οδηγεί σε ακυβερνησία. Φανταστείτε για τα επίμαχα νομοσχέδια που συζητούμε σήμερα, να χρειάζεται να συζητούν τέσσερα κόμματα και για πόσο καιρό –άγνωστο- να προσπαθούν να πάρουν μια κοινή απόφαση. Για ποιο λόγο…  για να έχει η Χρυσή Αυγή τέσσερις βουλευτές παραπάνω, ο κ. Λεβέντης ακόμη δύο βουλευτές, η Δημοκρατική Συμπαράταξη άλλους δύο και ο κ. Θεοδωράκης, έναν. Δεν είναι λοιπόν αυτό το πρόβλημα της Ελλάδας. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα των Ελλήνων πολιτών. Αυτός ο Εκλογικός Νόμος δεν λύνει προβλήματα».
Ειδικότερα για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε: «Ασφαλώς και χρειάζεται αλλά ο κ. Τσίπρας, προσπαθεί να εκτρέψει την συζήτηση από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας πολίτης. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που σήκωσαν το βάρος του προσφυγικού και σήμερα πληρώνουν το τίμημα με την κατάρρευση του Τουρισμού, οι νησιώτες έχουν άλλα προβλήματα. Τα σοβαρά θέματα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, όπως το άρθρο 16, πρέπει να ανοίξουν αλλά χρειάζεται χρόνο για να συζητηθούν. Η κυβέρνηση αυτή λόγω ιδεοληψιών, λόγω λάθος πολιτικής και προσέγγισης έχει οδηγήσει την οικονομία και την κοινωνία σε αδιέξοδο».
Ερωτηθείς για την Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. απάντησε: «Αυτά είναι καλά να συζητιούνται αλλά μπορούν να γίνουν μετά από δέκα χρόνια. Εμείς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι στις εκλογές του 2020 θα μπορέσουμε να έχουμε περάσει την Συνταγματική Αναθεώρηση; Είναι μια ψεύτικη συζήτηση που δεν λύνει προβλήματα. Ασφαλώς και πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο αλλά δεν είναι η κατάλληλη ώρα. Μην ξεχνάτε ότι ο κ. Τσίπρας, το 2015 χρησιμοποίησε την Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά για να μας πάει σε εκλογές, όπως νωρίτερα και ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ακριβώς το ίδιο και έριξε την κυβέρνηση Καραμανλή –και βγήκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας. Γι’ άλλη μια φορά η Ριζοσπαστική Αριστερά είναι προς την λάθος ιστορική κατεύθυνση. Και τέτοιες λάθος αποφάσεις ηγετών οδηγούν σε περιπέτειες μια χώρα. Τέτοιοι ηγέτες είναι ο κ. Κάμερον με το δημοψήφισμα και ο κ. Τσίπρας με την διακυβέρνησή του».



 Πηγή:www.dimokratiki.gr