28 Ιουλίου 2016

Συστάσεις ΚΕΔΕ προς δημάρχους για χρήση αιγιαλών και παραλιών


Να τηρούνται οι όροι που προβλέπονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία παραχωρήθηκε στους ΟΤΑ η απλή χρήση αιγιαλών και παραλιών, ζητά με επιστολή του προς τους δημάρχους της χώρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.



Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες για παρανομίες σε παραλίες που οι δήμοι έχουν νοικιάσει σε ιδιώτες, για τη χρήση αναψυκτηρίων ή τοποθέτηση και εκμετάλλευση ομπρελών κ.α.

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ έδωσε την έγκρισή του, για να σταλεί η σχετική επιστολή, με την οποία επιπλέον, ζητείται από τους δημάρχους να τηρούνται οι ανάλογες διατάξεις περί ηχοπροστασίας και να μεριμνούν ώστε η μέγιστη κάλυψη χρήσης να μην υπερβαίνει το 50% του χώρου, προκειμένου να μην υποβαθμίζεται το περιβάλλον από την άσκηση της δραστηριότητας αυτής και να διευκολύνονται οι λουόμενοι.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει τέλος, ότι η τήρηση των όρων που προβλέπονται στην ισχύουσα ΚΥΑ, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχισθεί μέσα από μια νέα διαβούλευση και νομοθετική ρύθμιση, το καθεστώς αυτό της λειτουργίας των παραλιών.

ΑΠΕ – ΜΠΕ